- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δύο βρετανοί έφηβοι καταδικάστηκαν σε ισόβια για τη δολοφονία 14χρονου μέσα σε λεωφορείο
Η επίθεση έγινε με ματσέτες στο νότιο Λονδίνο
Βρετανία: Οι δύο έφηβοι είχαν υιοθετήσει την «κουλτούρα των συμμοριών» και είχαν ήδη καταδικαστεί στο παρελθόν για κατοχή μαχαιριών
Δύο έφηβοι στη Βρετανία ηλικίας 15 και 16 ετών, που συνδέονταν με συμμορίες, καταδικάστηκαν σήμερα σε ισόβια κάθειρξη επειδή σκότωσαν έναν 14χρονο, χτυπώντας τον με ματσέτες, μέσα σε ένα λεωφορείο, τον περασμένο Ιανουάριο.
Αυτή η αιματηρή επίθεση, μέρα-μεσημέρι, καθώς και η κατάθεση της μητέρας του θύματος για τις σχέσεις του γιου της με συμμορίες του δρόμου, ανακίνησε τον δημόσιο διάλογο για τη μάστιγα των βίαιων εγκλημάτων με μαχαίρια στη Βρετανία και την «αίγλη» που απολαμβάνουν οι συμμορίες για ορισμένους νέους.
Ο Κέλιαν Μποκάσα, 14 ετών, σκοτώθηκε στις 7 Ιανουαρίου στη συνοικία Γούλγουιτς του νότιου Λονδίνου.
Οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν ένοχοι για τη δολοφονία. Σήμερα, ένας δικαστής τους καταδίκασε σε ισόβια, από τα οποία θα εκτίσουν τουλάχιστον 15 χρόνια και 10 μήνες.
«Σε αυτήν την υπόθεση, είναι σαφές ότι πρόθεσή σας ήταν να σκοτώσετε» είπε ο δικαστής Μαρκ Λάκραφτ, εκφράζοντας τη λύπη του για «άλλη μια παράλογη απώλεια μιας ζωής». Υπενθύμισε ότι οι δύο έφηβοι είχαν υιοθετήσει την «κουλτούρα των συμμοριών» και είχαν ήδη καταδικαστεί στο παρελθόν για κατοχή μαχαιριών σε δημόσιο χώρο.
Ο ένας από τους δύο είχε αναγνωριστεί πάντως από τις αρχές ως «θύμα σύγχρονης δουλείας» και «εκμετάλλευσης». Ο δεύτερος «μεγάλωσε και τον εκμεταλλεύονταν οι συμμορίες από την ηλικία των 12 ετών», περιέγραψε.
Λίγο νωρίτερα, η μητέρα του Κέλιαν, Μαρί Μποκάσα, αναρωτήθηκε «τι μπορεί να συνέβη σε αυτά τα αγόρια για να διαπράξουν μια τέτοια φρικτή, βίαιη ενέργεια».
«Τουλάχιστον, ο γιος μου αναπαύεται εν ειρήνη και αυτά τα δύο αγόρια θα ζήσουν πολύ δύσκολες στιγμές», πρόσθεσε.
Η Μποκάσα είχε δηλώσει στον βρετανικό Τύπο ότι και ο δικός της γιος εμπλεκόταν με συμμορίες, παρά τις προσπάθειές της να τον απομακρύνει από αυτές τις παρέες.
Πέρυσι, δέκα έφηβοι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις με μαχαίρια στο Λονδίνο. Το 2023 τα θύματα ήταν ακόμη περισσότερα, αφού έφτασαν τα 18.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.