- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μια ηλικιωμένη κατηγορείται ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου
Πρόκειται για αντικυβερνητική ακτιβίστρια που διανύει την όγδοη δεκαετία της ζωής
Μια ηλικιωμένη κατηγορείται ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου
Μια αντικυβερνητική ακτιβίστρια που διανύει την όγδοη δεκαετία της ζωής της κατηγορείται ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
Η ύποπτη φέρεται ότι εξέφρασε την πρόθεσή της να σκοτώσει τον Νετανιάχου και ζήτησε τη βοήθεια άλλων ακτιβιστών για να αποκτήσει όπλα και να συλλέξει πληροφορίες για την ασφάλεια του πρωθυπουργού, σύμφωνα πάντα με τις αστυνομικές αρχές.
Η Εθνική Μονάδα Ερευνών για Σοβαρά και Διεθνή Εγκλήματα και η Σιν Μπετ, η υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών, παρέδωσαν τα στοιχεία τους στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, ενόψει της άσκησης δίωξης στη γυναίκα.
Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, γράφει ότι πρόσφατα η γυναίκα αρρώστησε και είπε σε άλλους ότι σχεδιάζει «να πάρει τον Νετανιάχου μαζί της». Πολλά άτομα που άκουσαν τα λεγόμενά της επικοινώνησαν με την αστυνομία, που ξεκίνησε έρευνα σε βάρος της. Συνελήφθη πριν από έξι εβδομάδες και έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η γυναίκα, που κατάγεται από το Τελ Αβίβ, φέρεται ότι ήθελε να σκοτώσει τον Νετανιάχου με κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό ή με αντιαρματική ρουκέτα.
Το 1995 ο τότε πρωθυπουργός του Ισραήλ Γιτζάκ Ράμπιν δολοφονήθηκε από έναν ακροδεξιό εξτρεμιστή που διαφωνούσε με το ειρηνευτικό σχέδιο με τους Παλαιστίνιους. Το 1957 ο πρώτος πρωθυπουργός του Ιρσαήλ, ο Νταβίντ Μπεν-Γκουριόν, γλίτωσε από απόπειρα δολοφονίας με δράστη έναν ψυχικά διαταραγμένο άνδρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.