- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
FT: Ο Τραμπ ρώτησε τον Ζελένσκι αν η Ουκρανία μπορεί να χτυπήσει τη Μόσχα με όπλα μεγάλου βεληνεκούς
Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται άτομα με γνώση της συνομιλίας τους στις 4 Ιουλίου
FT: Ο Τραμπ ρώτησε τον Ζελένσκι αν η Ουκρανία μπορεί να χτυπήσει τη Μόσχα με όπλα μεγάλου βεληνεκούς
Ο Ντόναλντ Τραμπ ρώτησε κατ’ ιδίαν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι αν η Ουκρανία θα μπορούσε να χτυπήσει τη Μόσχα σε περίπτωση που οι ΗΠΑ παρείχαν όπλα μεγάλου βεληνεκούς, αναφέρουν οι Financial Times.
Η εφημερίδα, που επικαλείται δύο ανθρώπους που γνωρίζουν σχετικά με τη συνομιλία ανάμεσα στον Τραμπ και τον Ζελένσκι, ανέφερε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ ρώτησε τον Ουκρανό ομόλογό του αν θα μπορούσε να πλήξει στρατιωτικούς στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία, εφόσον του παράσχει όπλα που μπορούν να το κάνουν.
Η εν λόγω συζήτηση, η οποία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών την 4η Ιουλίου, αποτελεί μια σοβαρή και ριζική αλλαγή της στάσης του Τραμπ σε ό,τι αφορά τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και απομάκρυνση από την προεκλογική του δέσμευση να βάλει τέλος στην αμερικανική εμπλοκή σε διαμάχες άλλων χωρών.
Εν τω μεταξύ, το ενδεχόμενο αποστολής πυραύλων τύπου Tomahawk στην Ουκρανία εξετάζει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να αυξήσει κατακόρυφα την πίεση προς τη Ρωσία, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Washington Post.
Αν και παραμένει ασαφές αν η Ουάσινγκτον θα παραδώσει τέτοια όπλα, η συζήτηση υπογραμμίζει την εντεινόμενη απογοήτευση του Τραμπ για την άρνηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να συμμετάσχει σε συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός που πρότεινε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος κάποτε είχε ορκιστεί να επιλύσει τον πόλεμο σε μια ημέρα.
Ο Τραμπ σηματοδότησε την υποστήριξή του για την ιδέα, περιγράφοντας τη στρατηγική ως προορισμένη να «τους κάνει τους Ρώσους να αισθανθούν τον πόνο» και να αναγκάσει το Κρεμλίνο να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τους δύο ανθρώπους που ενημερώθηκαν για το τηλεφώνημα.
Ο Λευκός Οίκος και το προεδρικό γραφείο της Ουκρανίας δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.