- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μπριζίτ Μακρόν: Επιμένει στη νομική οδό για τις δύο γυναίκες που ισχυρίζονται ότι είναι άνδρας
Στο πλευρό της πρώτης κυρίας της Γαλλίας και ο αδελφός της Ζαν-Μισέλ Τρονιέ
Ποικίλα είναι τα σχόλια και για τη διαφορά ηλικίας της Μπριζίτ Μακρόν με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν
Επιμένει στη νομική οδό η Μπριζίτ Μακρόν καθώς φέρνει στο Ανώτατο Εφετείο την υπόθεση με τις δυο γυναίκες που είχαν ισχυριστεί ότι η πρώτη κυρία της Γαλλίας ήταν άνδρας.
Την Πέμπτη, το Εφετείο του Παρισιού ανέτρεψε προηγούμενες καταδίκες εναντίον των δύο γυναικών για διάδοση ψευδών ισχυρισμών, οι οποίοι έγιναν viral στο διαδίκτυο. Να σημειωθεί πως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εδώ και χρόνια υπάρχει έντονη παραπληροφόρηση σχετικά με το φύλο της Μπριζίτ Μακρόν. Επίσης, ποικίλα είναι τα σχόλια για τη διαφορά ηλικίας της με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
Η Μπριζίτ Μακρόν υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον των δύο γυναικών, αφότου δημοσίευσαν ένα βίντεο στο YouTube τον Δεκέμβριο του 2021, ισχυριζόμενες ότι κάποτε ήταν ένας άνδρας ονόματι Ζαν-Μισέλ Τρονιέ, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι αδελφός της Μπριζίτ Μακρόν.
Στο βίντεο, η κατηγορούμενη Αμαντίν Ρόι, αυτοαποκαλούμενη πνευματικό μέντιουμ, πήρε συνέντευξη από τη Νατάσα Ρέι, μια αυτοαποκαλούμενη ανεξάρτητη δημοσιογράφο, για τέσσερις ώρες στο κανάλι της στο YouTube .
Η Ρέι μίλησε για το «ψέμα του κράτους» και την «απάτη» που ισχυρίστηκε ότι αποκάλυψε, ότι ο Ζαν-Μισέλ Τρονιέ άλλαξε φύλο για να γίνει Μπριζίτ και στη συνέχεια παντρεύτηκε τον μελλοντικό πρόεδρο. Ο ισχυρισμός έγινε viral.
Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, οι δύο γυναίκες - έπειτα από δικαστική απόφαση - κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο 500 ευρώ με αναστολή, καθώς και να καταβάλουν αποζημίωση 8.000 ευρώ στην Μπριζίτ Μακρόν και 5.000 ευρώ στον αδελφό της, τον Ζαν-Μισέλ Τρονιέ, που είχαν προσφύγει εναντίον τους.
Ο δικηγόρος της Μπριζίτ Μακρόν, Ζαν Ενοσί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων την Κυριακή ότι και ο αδελφός της θα ακολουθήσει τη νομική οδό στο Ανώτατο Εφετείο.
Με πληροφορίες από France24
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.