Κοσμος

Μπριζίτ Μακρόν: Στη δικαιοσύνη για φήμες ότι...γεννήθηκε άντρας

Σάλος έχει προκληθεί στη Γαλλία για τα fake news

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπριζίτ Μακρόν
Μπριζίτ Μακρόν © ΕPA Pool

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας σκοπεύει να κινήσει διαδικασίες και να καταθέσει μήνυση κατά των εμπνευστών της θεωρίας συνωμοσίας, σύμφωνα με τη Figaro.

Η Μπριζίτ Μακρόν φέρεται ότι θα κινηθεί νομικά μετά τη στοχοποίησή της από παράλογες φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σύμφωνα με τις οποίες γεννήθηκε άνδρας και ονομάζεται Ζαν-Μισέλ Τρονιέ.

Η φήμη ότι η 68χρονη σύζυγος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν γεννήθηκε άνδρας κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Γαλλία με το hashtag #JeanMichelTrogneux.

Η Πρώτη Κυρία σκοπεύει να κινήσει διαδικασίες και να καταθέσει μήνυση κατά των εμπνευστών της θεωρίας συνωμοσίας, σύμφωνα με τη Figaro.

Η εξωφρενική θεωρία δημοσιεύθηκε στο ακροδεξιό περιοδικό Faits et Documents τον Σεπτέμβριο, το οποίο ισχυρίστηκε ότι οδηγήθηκε στον ισχυρισμό αυτό μετά από τριετή έρευνα που υποστηρίζεται από “πολλούς εμπειρογνώμονες”, όπως αναφέρει το CNews.

Η Νατάσα Ρέι, η δημοσιογράφος που φέρεται να έχει ερευνήσει τους ισχυρισμούς, έδωσε συνέντευξη για τη θεωρία στο μέσο Amandine Roy η οποία διήρκεσε σχεδόν τέσσερις ώρες στο YouTube στις 10 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Numerama. Το βίντεο έφτασε τις 470.000 προβολές πριν διαγραφεί.

Ο γελοίος ισχυρισμός κυκλοφόρησε στη συνέχεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το #JeanMichelTrogneux να γίνεται ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα στο γαλλικό Twitter την περασμένη εβδομάδα.

Κοινοποιήθηκε από διάφορους λογαριασμούς συνωμοσίας και αντιεμβολιαστών στο Twitter, με περισσότερα από 34.000 tweets να χρησιμοποιούν το hashtag.

«Όλα τα χτυπήματα επιτρέπονται. Αυτή την εντύπωση δίνει η βλακώδης φήμη που εξαπλώθηκε στα social media στα μέσα Δεκεμβρίου: σύμφωνα με αυτό το παραμύθι, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, ήταν αρχικά άντρας, ονόματι Ζαν-Μισέλ Τρονιέ, και στη συνέχεια άλλαξε φύλο και όνομα…Φήμη που προέρχεται από τη σφαίρα των συνωμοσιολόγων της άκρας δεξιάς», αναφέρει η Le Monde.
«Πέρα από την ίδια τη φήμη, το επεισόδιο αποκαλύπτει τον φόβο ότι η προεδρική εκλογή του 2022 μπορεί να δηλητηριαστεί από θεωρίες συνωμοσίας, όπως είχε συμβεί στις δυο τελευταίες αμερικανικές εκλογές...Yπάρχει κάτι βαθιά αμερικανικό στο τρανσφοβικό παραλήρημα που έχει στόχο την Μπριζίτ Μακρόν. Όπως θυμίζει ο ειδικός Tristan Mendès-France, μια παρόμοια φήμη είχε εξαπλωθεί και για την Μισέλ Ομπάμα, και είχε γίνει σημαία για την συνωμοσιολογική σφαίρα της χριστιανικής και πουριτανής ακροδεξιάς στις ΗΠΑ», προσθέτει η Le Monde.

Mε πληροφορίες από ΕΡΤ


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ