- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Air India: Ανησυχία για τους διακόπτες καυσίμου στα Boeing - Τι απαντά η εταιρεία
Η προκαταρκτική έκθεση επιβεβαιώνει ότι τέθηκαν εκτός λειτουργίας χωρίς να εξηγεί γιατί
Τι απαντά η Boeing για τους διακόπτες καυσίμου μετά το θανατηφόρο δυστύχημα του 787 της Air India
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) και η Boeing έχουν ενημερώσει ιδιωτικά τις αεροπορικές αρχές και τις αεροπορικές εταιρείες ότι οι μηχανισμοί κλειδώματος των διακοπτών καυσίμου στα αεροσκάφη Boeing, συμπεριλαμβανομένου του 787, είναι ασφαλείς.
Η ειδοποίηση της FAA, με ημερομηνία 11 Ιουλίου, εκδόθηκε έπειτα από προκαταρκτική έκθεση για το δυστύχημα με το αεροσκάφος της Air India με Boeing 787-8 τον Ιούνιο, που κόστισε τη ζωή σε 260 άτομα και προκάλεσε ανησυχίες για τους διακόπτες αποκοπής καυσίμου των κινητήρων.
Η τραγωδία με το αεροσκάφος της Air India και η προκαταρκτική έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, προκάλεσαν ερωτήματα για τους διακόπτες διακοπής καυσίμου, καθώς η έκθεση έδειξε ότι οι διακόπτες που ελέγχουν τη ροή καυσίμου στους δύο κινητήρες του αεροσκάφους απενεργοποιήθηκαν.
Η ειδοποίηση προς τις αρχές πολιτικής αεροπορίας αναφέρει: «Αν και ο σχεδιασμός των διακοπτών καυσίμου, συμπεριλαμβανομένου του μηχανισμού κλειδώματος, είναι παρόμοιος σε διάφορα μοντέλα Boeing, η FAA δεν θεωρεί ότι αυτό συνιστά επικίνδυνη κατάσταση που να δικαιολογεί οδηγία αξιοπλοΐας για οποιοδήποτε μοντέλο, συμπεριλαμβανομένου του 787.»
Η Boeing ανέφερε επίσης την ειδοποίηση αυτή σε ενημερωτικό σημείωμα προς τις αεροπορικές εταιρείες και δεν προτείνει καμία ενέργεια, σύμφωνα με δύο πηγές με άμεση γνώση του θέματος.
Η προκαταρκτική έκθεση της Ινδικής Αρχής Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων αναφέρει ότι η Air India δεν είχε πραγματοποιήσει τους ελέγχους που συνέστησε η FAA το 2018, καθώς αυτοί δεν ήταν υποχρεωτικοί.
Η έκθεση επίσης αναφέρει ότι όλες οι υποχρεωτικές οδηγίες αξιοπλοΐας και τα δελτία τεχνικών ειδοποιήσεων είχαν εφαρμοστεί.
Ο σύνδεσμος πιλότων ALPA India απέρριψε την υπόθεση του ανθρώπινου λάθους και ζήτησε μια δίκαιη, τεκμηριωμένη έρευνα, ενώ ζητά να συμμετέχει στην έρευνα ως παρατηρητής.
Σύμφωνα με το καταγραφικό του πιλοτηρίου, λίγο πριν από τη συντριβή, ένας πιλότος ρώτησε τον άλλον γιατί έκοψε την παροχή καυσίμου και ο δεύτερος απάντησε ότι δεν το έκανε.
Οι δύο διακόπτες καυσίμου είχαν αλλάξει σχεδόν ταυτόχρονα από τη θέση «λειτουργία» στη θέση «απενεργοποιημένο» αμέσως μετά την απογείωση, χωρίς να είναι ξεκάθαρο πώς έγινε αυτό.
Δύο Αμερικανοί ειδικοί σε θέματα αεροπορικής ασφάλειας στήριξαν το αίτημα των Ινδών πιλότων να παρακολουθούν την έρευνα, αλλά δήλωσαν πως η προκαταρκτική έκθεση δεν δείχνει προκατάληψη υπέρ του ανθρώπινου λάθους.
Ο πιλότος και πρώην εκπρόσωπος της ALPA, John Cox, δήλωσε ότι η έκθεση φαίνεται αντικειμενική και δίκαιη.
Η συντριβή της Πτήσης 171, η οποία είχε προορισμό το Λονδίνο, ήταν από τα χειρότερα αεροπορικά δυστυχήματα παγκοσμίως τα τελευταία σχεδόν δέκα χρόνια.
Πηγή: BBC
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η 45χρονη πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.