- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Τελειωμένοι απατεώνες οι πρώην διευθυντές της CIA και του FBI
Ίσως «πληρώσουν το τίμημα», δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι «απατεώνες» πρώην διευθυντές της CIA Μπρέναν και του FBI Κόμι ίσως «πληρώσουν το τίμημα», δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε χθες Τετάρτη «απατεώνες» δυο από τα μαύρα πρόβατά του, τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμι και τον πρώην διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν, σε βάρος των οποίων διενεργείται έρευνα από την ομοσπονδιακή αστυνομία, εκτιμώντας πως μπορεί να κληθούν να λογοδοτήσουν.
Προχθές Τρίτη, το Fox News μετέδωσε πως το FBI έχει αρχίσει να διενεργεί έρευνα για την πιθανή τέλεση «αξιόποινων πράξεων» σε βάρος των κ.κ. Κόμι και Μπρέναν, στο πλαίσιο της έρευνας για αθέμιτη σύμπραξη της ομάδας του τότε ακόμη υποψηφίου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και για υποτιθέμενες ψευδείς δηλώσεις που μπορεί να έκαναν ενώπιον του Κογκρέσου.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης «δεν σχολιάζει έρευνες σε εξέλιξη», περιορίστηκε να πει χθες εκπρόσωπός του. «Δεν ξέρω τίποτα περισσότερο από ό,τι διάβασα», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Τραμπ, ερωτηθείς από δημοσιογράφο στον Λευκό Οίκο αν θα ήθελε να δει τους δυο άνδρες στη φυλακή.
«Αλλά αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως αυτοί οι δυο άνθρωποι είναι πολύ ανέντιμοι. Θεωρώ πως είναι τελειωμένοι απατεώνες και μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν το τίμημα γι’ αυτό», πρόσθεσε.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας, ο ρεπουμπλικάνος είχε καθαιρέσει από το αξίωμά του τον Τζέιμς Κόμι, το 2017, καθώς το FBI ερευνούσε την υποτιθέμενη ανάμιξη της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016.
Η έρευνα ανατέθηκε στον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ — τον προκάτοχο του κ. Κόμι στην ηγεσία του FBI. Στο πόρισμά του το 2019, ο κ. Μάλερ ανέφερε πως δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις για αθέμιτη σύμπραξη της Μόσχας και της ομάδας του κ. Τραμπ, αλλά τόνισε πως ασκήθηκε σειρά πιέσεων, που προκαλούσαν προβληματισμό, από τον ρεπουμπλικάνο για να παρακωλυθεί η έρευνα.
Το 2018 ο Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε την άδεια χειρισμού απορρήτων του Τζον Μπρέναν, διευθυντή της CIA επί προεδρίας του δημοκρατικού προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, που είχε κάνει λόγο για «αθέμιτη σύμπραξη» της ομάδας που διεξήγαγε την εκστρατεία του μεγιστάνα και της Ρωσίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Ανάληψη ευθύνης με βίντεο-ντοκουμέντο από την Ashab Al Yamim - «Κύμα αντισημιτισμού» καταγγέλλει το Τελ Αβίβ
Συνελήφθη ο δράστης - Ερευνώνται καταγγελίες για αντι-ισλαμικά συνθήματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απορρίπτει το ενδεχόμενο άμεσης ειρήνης με την Τεχεράνη
Οι δύο ήταν «μεταξύ των πιο σημαντικών προσώπων στην ιρανική κοινότητα πληροφοριών»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα το κάλεσμά του προς άλλες χώρες να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Στενών του Χορμούζ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.