- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πάνω από 18.000 άνθρωποι σε lockdown καθώς μαίνεται τεράστια πυρκαγιά στην Καταλονία
Περίπου το 30% της πληγείσας περιοχής βρίσκεται εντός του Πάρκου Πορτς
Πάνω από 18.000 άνθρωποι σε lockdown καθώς μαίνεται τεράστια πυρκαγιά στην Καταλονία
Οι ισπανικές αρχές διέταξαν περισσότερους από 18.000 κατοίκους της βορειοανατολικής επαρχίας της Ταραγόνα στην Καταλονία να παραμείνουν στα σπίτια τους την Τρίτη και αρκετές δεκάδες εκκενώθηκαν καθώς μια πυρκαγιά ξέσπασε εκτός ελέγχου, καταστρέφοντας σχεδόν 3.000 εκτάρια (7.413 στρέμματα) βλάστησης.
Μεγάλα τμήματα της Ισπανίας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για πυρκαγιές, μετά τον πιο ζεστό Ιούνιο που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε την 1η Ιουλίου στην περιοχή της Καταλονίας, όπου βρίσκεται η Ταραγόνα.
Η τελευταία πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το πρωί της Δευτέρας σε μια απομακρυσμένη περιοχή κοντά στο χωριό Pauls, όπου οι ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο έδαφος δυσχέραναν τις προσπάθειες κατάσβεσης, σύμφωνα με τις αρχές. Νωρίς το πρωί της Τρίτης, μια στρατιωτική μονάδα έκτακτης ανάγκης στάλθηκε στην περιοχή, όπου εργάζονταν ήδη περισσότεροι από 300 πυροσβέστες.
«Από τα μεσάνυχτα, οι πυροσβέστες μάχονται τη φωτιά με ριπές ανέμου που φτάνουν τα 90 χιλιόμετρα την ώρα (56 μίλια την ώρα)», ανέφερε η περιφερειακή πυροσβεστική υπηρεσία της Καταλονίας, προσθέτοντας ότι ο ισχυρός άνεμος Μιστράλ αναμένεται να εξασθενήσει μέχρι το απόγευμα.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, πυροσβεστικά οχήματα έτρεχαν στους ελικοειδείς δρόμους των βουνών του Pauls, που ήταν περιτριγυρισμένα από φλόγες, ενώ οι ομάδες αξιολόγησαν την κατάσταση και προσπάθησαν να περιορίσουν τη φωτιά.
Στα γειτονικά χωριά Xerta και Aldover, οι κάτοικοι πέρασαν μια άυπνη νύχτα, καθώς οι φλόγες απειλούσαν τα σπίτια τους.
«Υπήρχε πολύς φόβος γιατί βρισκόμαστε ήδη στην άκρη της φωτιάς. Χθες το βράδυ, λόγω του ανέμου που φυσούσε και της φωτιάς και του καπνού, δεν μπορούσαμε να βγούμε από το σπίτι μας. Είναι τρομερό, δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε η 76χρονη Rosa Veleda στο Reuters.
Οι αρχές δήλωσαν ότι απέτρεψαν την εξάπλωση της φωτιάς πέρα από τον ποταμό Έμπρο, κάτι που θα είχε επιδεινώσει την κατάσταση. Περίπου το 30% της πληγείσας περιοχής βρίσκεται εντός του Φυσικού Πάρκου Πορτς, και οι αρχές ερευνούν τα αίτια της φωτιάς.
Πηγή: Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές
Ποιο είναι το μοντέλο πέντε βημάτων που χρησιμοποιεί
Οι ισραηλινές επιχειρήσεις συνεχίζονται στον νότο - Ένας Κυανόκρανος του ΟΗΕ έχασε τη ζωή του
«Διαφωνούμε όπως συμβαίνει στις οικογένειες» δηλώνει ο Νετανιάχου
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.