- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Πάνω από 18.000 άνθρωποι σε lockdown καθώς μαίνεται τεράστια πυρκαγιά στην Καταλονία
Περίπου το 30% της πληγείσας περιοχής βρίσκεται εντός του Πάρκου Πορτς
Πάνω από 18.000 άνθρωποι σε lockdown καθώς μαίνεται τεράστια πυρκαγιά στην Καταλονία
Οι ισπανικές αρχές διέταξαν περισσότερους από 18.000 κατοίκους της βορειοανατολικής επαρχίας της Ταραγόνα στην Καταλονία να παραμείνουν στα σπίτια τους την Τρίτη και αρκετές δεκάδες εκκενώθηκαν καθώς μια πυρκαγιά ξέσπασε εκτός ελέγχου, καταστρέφοντας σχεδόν 3.000 εκτάρια (7.413 στρέμματα) βλάστησης.
Μεγάλα τμήματα της Ισπανίας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για πυρκαγιές, μετά τον πιο ζεστό Ιούνιο που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε την 1η Ιουλίου στην περιοχή της Καταλονίας, όπου βρίσκεται η Ταραγόνα.
Η τελευταία πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το πρωί της Δευτέρας σε μια απομακρυσμένη περιοχή κοντά στο χωριό Pauls, όπου οι ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο έδαφος δυσχέραναν τις προσπάθειες κατάσβεσης, σύμφωνα με τις αρχές. Νωρίς το πρωί της Τρίτης, μια στρατιωτική μονάδα έκτακτης ανάγκης στάλθηκε στην περιοχή, όπου εργάζονταν ήδη περισσότεροι από 300 πυροσβέστες.
«Από τα μεσάνυχτα, οι πυροσβέστες μάχονται τη φωτιά με ριπές ανέμου που φτάνουν τα 90 χιλιόμετρα την ώρα (56 μίλια την ώρα)», ανέφερε η περιφερειακή πυροσβεστική υπηρεσία της Καταλονίας, προσθέτοντας ότι ο ισχυρός άνεμος Μιστράλ αναμένεται να εξασθενήσει μέχρι το απόγευμα.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, πυροσβεστικά οχήματα έτρεχαν στους ελικοειδείς δρόμους των βουνών του Pauls, που ήταν περιτριγυρισμένα από φλόγες, ενώ οι ομάδες αξιολόγησαν την κατάσταση και προσπάθησαν να περιορίσουν τη φωτιά.
Στα γειτονικά χωριά Xerta και Aldover, οι κάτοικοι πέρασαν μια άυπνη νύχτα, καθώς οι φλόγες απειλούσαν τα σπίτια τους.
«Υπήρχε πολύς φόβος γιατί βρισκόμαστε ήδη στην άκρη της φωτιάς. Χθες το βράδυ, λόγω του ανέμου που φυσούσε και της φωτιάς και του καπνού, δεν μπορούσαμε να βγούμε από το σπίτι μας. Είναι τρομερό, δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε η 76χρονη Rosa Veleda στο Reuters.
Οι αρχές δήλωσαν ότι απέτρεψαν την εξάπλωση της φωτιάς πέρα από τον ποταμό Έμπρο, κάτι που θα είχε επιδεινώσει την κατάσταση. Περίπου το 30% της πληγείσας περιοχής βρίσκεται εντός του Φυσικού Πάρκου Πορτς, και οι αρχές ερευνούν τα αίτια της φωτιάς.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο καρχαρίας με βάφτισε» ανέφερε ο ένας από τους δύο σέρφερ στις πρώτες του δηλώσεις
Πολύτιμα μέταλλα, τεχνητή νοημοσύνη και το (σχεδόν) μονοπώλιο της Κίνας
Από τον Μπεν Στίλερ μέχρι τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η πολιτική αντιπαράθεση μεταφέρεται στα social media
Μετέωρα τα επιχειρηματικά σχέδια με τις επενδύσεις δισ. δολαρίων
Ανησυχίες στις αγορές για πιθανούς περιορισμούς στην τεχνητή νοημοσύνη και την οικονομία
Οι 47 φορές που ζήτησε να ψηφίσουν σαν να ήταν αυτός υποψήφιος γύρισε τελικά μπούμερανγκ
Οι υπουργοί και οι στενοί συνεργάτες του αποχώρησαν σταδιακά από τον Λευκό Οίκο
Ποιος είναι και γιατί τον έβαλε στο μάτι ο Τραμπ
Ποια είναι η 65χρονη πολιτικός
Ο άνθρωπος που καλείται να αναμετρηθεί με τον Τραμπ και να ενώσει τους Δημοκρατικούς
Ο μοναχικός καουμπόι εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1946 από τον Βέλγο σκιτσογράφο Μορίς ντε Μπεβέρ
Ποιος είναι ο πρώτος μουσουλμάνος γερουσιαστής στην ιστορία του Κογκρέσου
Το προσωπικό στοίχημα που εξελίχθηκε σε πανωλεθρία
Στις 18 Απριλίου 2027 ανοίγουν οι κάλπες για τους Γάλλους ψηφοφόρους
Η ανάρτηση γεμάτη ειρωνεία στα social media
Για «συγκάλυψη και χειραγώγηση» της εκλογικής διαδικασίας, κάνει λόγο το κόμμα του Νετανιάχου
Και ετοιμάζεται να επιτεθεί σε αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή
Ο Τραμπ ζήτησε από τους Αμερικανούς να μετατρέψουν τις εκλογές σε δημοψήφισμα για τον ίδιο. Τον άκουσαν - και τον καταψήφισαν
Ποιες υποθέσεις θα ερευνήσουν;
Η δύσκολη επόμενη ημέρα που δεν αφήνει χώρο για πανηγυρισμούς στις Βρυξέλλες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.