- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πρόταση δυσπιστίας κατά της Φον ντερ Λάιεν σχετικά με την αγορά εμβολίων για τον κορωνοϊό
Ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο στις 10 Ιουλίου
Φον ντερ Λάιεν: Είναι η πρώτη φορά από το 2014 που επικεφαλής της Επιτροπής βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τέτοια κίνηση
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι αντιμέτωπη με ψήφο δυσπιστίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την επόμενη Πέμπτη, 10 Ιουλίου. Είναι η πρώτη φορά από το 2014 που επικεφαλής της Επιτροπής βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τέτοια κίνηση.
Την πρόταση είχε καταθέσει ο Ρουμάνος δεξιός ευρωβουλευτής Γκεόργκιε Πιπερέα με αφορμή τα μυστικά μηνύματα της Φον ντερ Λάιεν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σχετικά με την αγορά εμβολίων για τον κορωνοϊό από την ΕΕ.
Παρόλο που ορισμένα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Φον ντερ Λάιεν και του δεξιού ECR απέσυραν την υποστήριξή τους στην πρόταση έπειτα από πιέσεις από τις παρατάξεις τους, η πρόταση εξασφάλισε τις 72 υπογραφές που απαιτούνται για να προχωρήσει.
Το Politico επισημαίνει ότι η κίνηση είναι μάλλον συμβολική καθώς η πλειοψηφία των πολιτικών ομάδων έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα καταψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας. Ωστόσο, υπογραμμίζει την αυξανόμενη οργή κατά της Φον ντερ Λάιεν στις Βρυξέλλες έπειτα από μια σειρά αμφιλεγόμενων κινήσεων και σκανδάλων.
Η επικεφαλής της Επιτροπής θα πρέπει να εμφανιστεί σε συζήτηση που αφορά τις ενέργειες της επιτροπής την προσεχή Δευτέρα, τρεις ημέρες πριν από τη ψηφοφορία. Παράλληλα, οι αρχηγοί των ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου θα καταθέσουν τις απόψεις τους.
Στην ελάχιστα πιθανή περίπτωση που η πρόταση υπερψηφιστεί, θα οδηγήσει σε παραίτηση ολόκληρης της Επιτροπής και στην χρονοβόρα διαδικασία διορισμού 27 νέων Ευρωπαίων επιτρόπων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αμερικανική εταιρεία δηλώνει ότι προτίθεται να προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης
Η δημοσιοποίηση του υλικού δικαιώνει καταγγελία που είχε γίνει ήδη από το 1996 από τη Μαρία Φάρμερ
Επικεφαλής της διεύθυνσης εκπαίδευσης του ρωσικού γενικού επιτελείου στρατού
Ποιο εκτιμάται ότι είναι το κίνητρο πίσω από το άγριο έγκλημα
Στις τοπικές εκλογές στην Εξτρεμαδούρα
Η χρόνια θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε μετά το μακελειό
Η ιστορία που εν συνεχεία αποτέλεσε παγκόσμια παράδοση για την εορταστική περίοδο
Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως από την έρευνα των αστυνομικών αρχών
Ένας κωμικός πρόλαβε το rebranding του
Τραυματίστηκε και η μητέρα του θύματος
Η υπόθεση έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση γύρω από τον νόμο αυτοπροσδιορισμού
Το PANG φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ευρώπη
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το ίδιο κοινό ξεκίνημα θα κατέληγε σε μια ιστορία που μοιάζει αδιανόητη
Μέχρι το 2023, τα χρέη του είχαν φτάσει περίπου τα 155 εκατομμύρια δολάρια
Δεύτερη μαζική επίθεση μέσα στον Δεκέμβριο συγκλονίζει τη χώρα
Δεύτερη επιχείρηση μέσα στον ίδιο μήνα, μετά την εντολή Τραμπ για «ναυτικό αποκλεισμό» της χώρας
Πώς οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μπορούν να αλλάξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
O ποντίφικας αξιοποιεί δημιουργικά...τις αυπνίες του
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.