Κοσμος

Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Είμαι περήφανος για το Ιράν και το Ισραήλ, η εκεχειρία πάει πολύ καλά

Παρομοίωσε τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν με τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Είμαι περήφανος για το Ιράν και το Ισραήλ, η εκεχειρία πάει πολύ καλά
© Andrew Harnik/Getty Images

Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Είμαι περήφανος για το Ιράν και το Ισραήλ, η εκεχειρία πάει πολύ καλά

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως αισθάνεται «πολύ περήφανος» για το Ισραήλ και το Ιράν που συμφώνησαν στην πρόταση εκεχειρίας του, μιλώντας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη.

Ο Τραμπ συνέδεσε την «πρόοδο» που έχει σημειωθεί στην Γάζα, χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί, με τις αμερικανικές επιθέσεις που «αφάνισαν», κατά την γνώμη του, το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Η κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ιράν και το Ισραήλ «πάει καλά».«Ηταν μεγάλη νίκη για όλους», πρόσθεσε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Χάγη.

«Το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα πήγε πίσω δεκαετίες», είπε. Χαρακτήρισε «ελλιπή» τα στοιχεία των υπηρεσιών Πληροφοριών για τα αποτελέσματα των αμερικανικών επιθέσεων.

Οταν ερωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν ξανά σε περίπτωση αποκατάστασης του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος απάντησε: «Ναι, φυσικά».

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρομοίασε τις αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν με την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να ρίξουν ατομικές βόμβες στην Ιαπωνία κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ξόδεψαν τρισεκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να το πετύχουν αυτό, και δεν τα κατάφεραν, ενώ εμείς τώρα τα πάμε πολύ καλά μαζί τους.

»Αλλά αν δεν είχαμε πετύχει εκείνο το πλήγμα; Εκείνο το πλήγμα τελείωσε τον πόλεμο. Εκείνο το πλήγμα τελείωσε τον πόλεμο. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το παράδειγμα της Χιροσίμα, δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το παράδειγμα του Ναγκασάκι, αλλά ήταν ουσιαστικά το ίδιο πράγμα που έβαλε τέλος σ’ εκείνον τον πόλεμο. Αυτό έβαλε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο. Αν δεν τους είχαμε εξουδετερώσει, θα πολεμούσαν ακόμη τώρα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Guardian

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY