- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Είμαι περήφανος για το Ιράν και το Ισραήλ, η εκεχειρία πάει πολύ καλά
Παρομοίωσε τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν με τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα
Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Είμαι περήφανος για το Ιράν και το Ισραήλ, η εκεχειρία πάει πολύ καλά
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως αισθάνεται «πολύ περήφανος» για το Ισραήλ και το Ιράν που συμφώνησαν στην πρόταση εκεχειρίας του, μιλώντας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη.
Ο Τραμπ συνέδεσε την «πρόοδο» που έχει σημειωθεί στην Γάζα, χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί, με τις αμερικανικές επιθέσεις που «αφάνισαν», κατά την γνώμη του, το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Η κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ιράν και το Ισραήλ «πάει καλά».«Ηταν μεγάλη νίκη για όλους», πρόσθεσε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Χάγη.
"I believe it was total obliteration. They didn't have a chance to get anything out because we acted fast"
— Sky News (@SkyNews) June 25, 2025
Donald Trump has says he is "very proud" of Israel and Iran for agreeing to a ceasefire. pic.twitter.com/Ou0lIdmcpw
«Το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα πήγε πίσω δεκαετίες», είπε. Χαρακτήρισε «ελλιπή» τα στοιχεία των υπηρεσιών Πληροφοριών για τα αποτελέσματα των αμερικανικών επιθέσεων.
Οταν ερωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν ξανά σε περίπτωση αποκατάστασης του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος απάντησε: «Ναι, φυσικά».
«Ξόδεψαν τρισεκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να το πετύχουν αυτό, και δεν τα κατάφεραν, ενώ εμείς τώρα τα πάμε πολύ καλά μαζί τους.
»Αλλά αν δεν είχαμε πετύχει εκείνο το πλήγμα; Εκείνο το πλήγμα τελείωσε τον πόλεμο. Εκείνο το πλήγμα τελείωσε τον πόλεμο. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το παράδειγμα της Χιροσίμα, δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το παράδειγμα του Ναγκασάκι, αλλά ήταν ουσιαστικά το ίδιο πράγμα που έβαλε τέλος σ’ εκείνον τον πόλεμο. Αυτό έβαλε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο. Αν δεν τους είχαμε εξουδετερώσει, θα πολεμούσαν ακόμη τώρα».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.