Κοσμος

Νέα ανάρτηση Τραμπ για εκεχειρία στη Μέση Ανατολή: Το τέλειο «χτύπημα», ένωσε τους πάντες

Η ανάρτηση στην πλατφόρμα Truth Social

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα ανάρτηση Τραμπ για εκεχειρία στη Μέση Ανατολή: Το τέλειο «χτύπημα», ένωσε τους πάντες
© EPA/STEFANI REYNOLDS

Νέα ανάρτηση Τραμπ για εκεχειρία στη Μέση Ανατολή: Το τέλειο «χτύπημα», ένωσε τους πάντες

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε χθες Δευτέρα, εκφράζοντας τα «συγχαρητήριά του σε όλους», πως το Ισραήλ και το Ιράν δέχτηκαν να κηρυχτεί «πλήρης κατάπαυση του πυρός», η πρώτη φάση της οποίας θα τεθεί σε εφαρμογή κατ’ αυτόν περί τις 07:00 (ώρα Ελλάδας) και θα σημάνει το επίσημο «τέλος» της ένοπλης σύρραξης ανάμεσα στα δυο κράτη, ορκισμένους εχθρούς.

«Συμφωνήθηκε πλήρως από και ανάμεσα στο Ισραήλ και στο Ιράν ότι θα υπάρξει πλήρης και απόλυτη κατάπαυση του πυρός», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος μέσω Truth Social.

Trump: Israel and Iran agree to ceasefire

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Ουάσιγκτον ο Τραμπ «ξαναχτύπησε» στο Truth Social με νέα ανάρτηση κάνοντας λόγο δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τους πιλότους των βομβαρδιστικών B-2 των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αποστολή τους πριν από δύο ημέρες, με στόχο πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, «ένωσε τους πάντες» και οδήγησε στη συμφωνία.

«Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καταφέρει τη σημερινή ''συμφωνία'' χωρίς το ταλέντο και το θάρρος των εξαιρετικών πιλότων των B-2, καθώς και όλων όσοι συμμετείχαν σε εκείνη την επιχείρηση. Με έναν τρόπο σίγουρο και πολύ ειρωνικό, εκείνο το τέλειο ''χτύπημα'', αργά το βράδυ, ένωσε τους πάντες – και έτσι επιτεύχθηκε η συμφωνία!!!»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY