- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μερτς: Το Ισραήλ κάνει τη βρώμικη δουλειά για όλους μας με τις επιθέσεις στο Ιράν
«Αυτό το καθεστώς των μουλάδων έχει φέρει θάνατο και καταστροφή στον κόσμο»
Μερτς: Το Ισραήλ κάνει τη βρώμικη δουλειά για όλους μας – Τους σέβομαι που είχαν το θάρρος να επιτεθούν στο Ιράν
Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς χαρακτήρισε την ενέργεια του Ισραήλ κατά του Ιράν στην τηλεόραση ZDF ως «βρώμικη δουλειά που κάνει για όλους μας». Όπως δήλωσε, και η Γερμανία επηρεάζεται από το καθεστώς των μουλάδων.
Ο Φρίντριχ Μερτς δήλωσε σε συνέντευξή του στο ZDFheute live, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στο καναδικό Κάνανάσκις, ότι είναι ευγνώμων για τις ενέργειες του Ισραήλ κατά του Ιράν.
«Αυτή είναι η βρώμικη δουλειά που κάνει το Ισραήλ για όλους μας», είπε χαρακτηριστικά ο Μερτς. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γερμανία επηρεάζεται επίσης από το καθεστώς στην Τεχεράνη. Η ηγεσία στην Τεχεράνη έχει «φέρει θάνατο και καταστροφή στον κόσμο - με επιθέσεις, δολοφονίες και σφαγές, με τη Χεζμπολάχ, με τη Χαμάς», δήλωσε ο καγκελάριος. Η επίθεση της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023 «δεν θα ήταν ποτέ δυνατή χωρίς το καθεστώς στην Τεχεράνη», πρόσθεσε ο Μερτς.
Συνεχίζοντας, είπε: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι: τον μεγαλύτερο σεβασμό για το γεγονός ότι ο ισραηλινός στρατός και η ηγεσία του Ισραήλ είχαν το θάρρος να το πράξουν».
«Διαφορετικά, ίσως να είχαμε δει για μήνες και χρόνια την τρομοκρατία αυτού του καθεστώτος - και ενδεχομένως με πυρηνικό όπλο στα χέρια του».
Μερτς: «Στο Ισραήλ λείπουν τα απαραίτητα όπλα»
«Αν το καθεστώς ήταν πρόθυμο να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δεν θα χρειαζόταν περαιτέρω στρατιωτικές επεμβάσεις», είπε ο Μερτς στη συνέντευξή του στο ZDFheute live.
Αν όχι, τότε ενδεχομένως η πλήρης καταστροφή του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος να βρεθεί στην ημερήσια διάταξη. Αυτό, ωστόσο, όπως παραδέχθηκε ο Μερτς, η ισραηλινή στρατιωτική μηχανή δεν μπορεί να το ολοκληρώσει μόνη της: «Για αυτό της λείπουν τα απαραίτητα όπλα – τα έχουν οι Αμερικανοί».
Πρόσθεσε ότι η προσφορά των Ευρωπαίων για διπλωματική βοήθεια, σε περίπτωση επανάληψης των συνομιλιών, εξακολουθεί να ισχύει όπως και πριν από τις επιθέσεις.
«Εάν προκύψει μια νέα κατάσταση, η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι και πάλι έτοιμες να παράσχουν διπλωματική βοήθεια, όπως έκαναν μέχρι την περασμένη Πέμπτη», είπε.
Διαβάστε επίσης: Explainer: Ισραήλ - Ιράν: Πώς συγκρίνονται οι στρατιωτικές δυνατότητες των δύο χωρών
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.