- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ σκληραίνει τη στάση του για το Χάρβαρντ: Απαγορεύει τις βίζες για ξένους φοιτητές
Πλέον, βάζει στο κάδρο και το Κολούμπια
Ο Ντόναλντ Τραμπ απαγορεύει τις βίζες για ξένους φοιτητές που φοιτούν στο Χάρβαρντ
Ο Ντόναλντ Τραμπ σκληραίνει τη στάση του απέναντι στο Χάρβαρντ. Μόλις την Τετάρτη (4.6) ανακοίνωσε ότι απαγορεύει να χορηγούνται θεωρήσεις διαβατηρίων σε αλλοδαπούς φοιτητές που πάνε να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Πρόκειται για νέα κλιμάκωση στη σύγκρουσή του με περίβλεπτα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, στα οποία προσάπτει αντισημιτισμό ή ότι προωθούν, κατ’ αυτόν, υπερβολικά προοδευτικές ιδέες της αριστεράς. «Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι απαραίτητο να περιοριστεί η είσοδος αλλοδαπών που έχουν σκοπό να έλθουν στις ΗΠΑ για να συμμετάσχουν, αποκλειστικά ή κατά μεγάλο μέρος, σε προγράμματα σπουδών του πανεπιστημίου Χάρβαρντ», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος αρχηγός του κράτους στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.
Η κυβέρνηση Τραμπ απειλεί να αφαιρέσει τη διαπίστευση του πανεπιστημίου Κολούμπια
Κατά του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης στρέφεται ξανά η κυβέρνηση Τραμπ, απειλώντας τώρα ότι θα του στερήσει τη διαπίστευσή του, κάτι που θα είχε συνέπεια να χάσει οποιαδήποτε χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους.
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί τα πρυτανεία πασίγνωστων αμερικανικών πανεπιστημίων για αντισημιτισμό, διότι επέτρεψαν να γίνονται στις πανεπιστημιουπόλεις τους φοιτητικές διαδηλώσεις εναντίον του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας. Χθες Τετάρτη, η υπουργός Παιδείας Λίντα ΜακΜάον κατηγόρησε το Κολούμπια ότι δεν προστάτευσε Εβραίους φοιτητές του παρά τα αιτήματα προς αυτό και κατά συνέπεια τίθεται υπό αμφισβήτηση η επίσημη διαπίστευσή του.
«Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου 2023 από τη Χαμάς, η διεύθυνση του Κολούμπια επέδειξε εσκεμμένα αδιαφορία μπροστά στην παρενόχληση εβραίων φοιτητών στην πανεπιστημιούπολή του. Αυτό δεν είναι μόνο ανήθικο, αλλά παράνομο», επιχειρηματολόγησε η υπουργός σε ανακοίνωσή της.
Εάν στερηθεί την επίσημη διαπίστευσή του, το Κολούμπια θα χάσει κάθε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση και επιδότηση.
Η κυβέρνηση Τραμπ ανέστειλε στις αρχές Μαρτίου τη χορήγηση ομοσπονδιακών κεφαλαίων ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 250 εκατομμυρίων προοριζόμενων για τις ιατρικές σχολές του, που επρόκειτο να διατεθούν στο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Η διεύθυνση του πανεπιστημίου ανακοίνωσε έκτοτε πως έθεσε σε εφαρμογή δραστικές μεταρρυθμίσεις όπως απαιτούσε η κυβέρνηση Τραμπ, για να ανακτήσει τη χρηματοδότηση αυτή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο μικρός – και στο παρελθόν εξόχως προβληματικός – γιος του Τζο Μπάιντεν εξελίσσεται σε ένα νέο comeback kid, διαταράσσοντας τις εσωκομματικές και μη ισορροπίες
Διπλωματικός μαραθώνιος εν μέσω ισχυρισμών περί νέου αποκλεισμού της κρίσιμης θαλάσσιας διόδου
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.