- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανός στρατηγός προειδοποιεί για επίθεση της Ρωσίας στο NATO πολύ σύντομα
Η Μόσχα ενισχύει τις δυνάμεις της σε τεράστιο βαθμό, δήλωσε ο Κάρστεν Μπρόιερ
Δραματική προειδοποίηση από Γερμανό στρατηγό - Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο NATO τα επόμενα τέσσερα χρόνια
Τα μέλη του NATO πρέπει να προετοιμαστούν για μια πιθανή επίθεση από τη Ρωσία μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, τόνισε ο στρατηγός Κάρστεν Μπρόιερ, επικεφαλής των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.
Σε δηλώσεις του στο BBC είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Ρωσία παράγει 1.500 άρματα μάχης κάθε χρόνο, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για μια επίθεση κατά των μελών του ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής μέχρι το 2029 ή και νωρίτερα.
Χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή» την απειλή από τη Ρωσία, απειλή που δεν έχει ξαναδεί στα 40 χρόνια υπηρεσίας του.
Σύμφωνα με το άρθρο 5 του καταστατικού του ΝΑΤΟ, οποιαδήποτε επίθεση σε κράτος μέλος θα σήμαινε ότι άλλα μέλη θα έπρεπε να προστρέξουν για την υπεράσπισή του.
Τα σχόλιά του έρχονται λίγες εβδομάδες πριν από τη σύνοδο κορυφής των χωρών του ΝΑΤΟ στη Χάγη, όπου αναμένεται να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, την αύξηση των αμυντικών προϋπολογισμών.
Η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις της σε τεράστιο βαθμό, είπε. «Δεν πηγαίνει κάθε άρμα στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά πηγαίνει σε αποθέματα και σε νέες στρατιωτικές δομές που αντιμετωπίζουν πάντα τη Δύση», είπε.
Ακόμη παρήγαγε το 2024 τέσσερα εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού των 152 χιλιοστών, τα οποία ούτε αυτά θα πάνε όλα στην Ουκρανία.
Υπάρχει, λοιπόν, μια πρόθεση και μια συσσώρευση των αποθεμάτων για μια πιθανή μελλοντική επίθεση εναντίον των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στη Βαλτική, είπε ο Μπρόιερ.
«Αυτό εκτιμούν οι αναλυτές - το 2029. Επομένως, πρέπει να είμαστε έτοιμοι μέχρι το 2029... Αν με ρωτάτε τώρα, είναι αυτό μια εγγύηση ότι δεν θα είναι νωρίτερα από το 2029; Θα έλεγα όχι, δεν είναι. Επομένως, πρέπει να είμαστε σε θέση να πολεμήσουμε απόψε», δήλωσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα
Παραδέχτηκε στη κοινοβουλευτική συζήτηση το λάθος διορισμό και την άγνοια ελέγχου ασφαλείας
Για απόπειρα εκβιασμού κάνει λόγο η εταιρεία
Έριξε το αυτοκίνητο της έξω από κλαμπ με πεζούς στο δρόμο
Το πάρκο Leinbach βρίσκεται κοντά στο Γυμνάσιο Thomas Jefferson
Η Ζιζέλ Πελικό ήταν μόνο η αρχή...
Υπό φυσιολογικές συνθήκες περνούν καθημερινά περίπου 130 πλοία
Υποχρεωτικός έλεγχος συμβατότητας με την ΕΕ πριν τη Βουλή - Κίνδυνος παγώματος κονδυλίων
Έκρηξη Τραμπ για κατάρριψη F-15, με συμβούλους να τον κρατούν εκτός κρίσιμων αποφάσεων
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσωπικής συνάντησης με την ηγεσία της Τεχεράνης
Κράτη της Ευρώπης αναπτύσσουν δικές τους πλατφόρμες επικοινωνίας – Ανησυχία για ασφάλεια και εξάρτηση
Παρά την κατάρρευση της ποινικής δίωξης – Ο ηθοποιός οδηγείται σε αστική διαδικασία
Καθησυχάζει η Επιτροπή για τις αερομεταφορές, παρά την ανησυχία για τη Μέση Ανατολή
Ποιες είναι οι τρεις πόλεις από τις οποίες ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα
Στο στόχαστρο των εισαγγελέων η διακίνηση υλικού παιδικής κακοποίησης, τα deepfakes και η άρνηση του Ολοκαυτώματος
Η ναυτική επιχείρηση της Ουάσιγκτον και οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία
Όταν θέλετε να μείνετε όρθιοι όλη τη νύχτα, αλλά να γλιτώσετε το hangover
Τι ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Είχε μαζί της 55.000 πυροκροτητές βομβών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.