- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πρίγκιπας Χάρι σκεφτόταν να αλλάξει το επώνυμό του - Τι τον συμβούλευσε ο θείος του
Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα
Μία πρόταση του πρίγκιπα Χάρι για αλλαγή επωνύμου θα απογοήτευε τον αδελφό και τον πατέρα του
Δημοσίευμα της Daily Mail αποκαλύπτει ότι ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να ζήτησε συμβουλές από τον αδελφό της πριγκίπισσας Νταϊάνα, σκεπτόμενος να αλλάξει το επώνυμό του σε Σπένσερ.
Πηγές ανέφεραν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι ο πρίγκιπας Χάρι διερεύνησε τρόπους για να υιοθετήσει το επώνυμο της μητέρας του, μια κίνηση που θα σήμαινε την «εγκατάλειψη» του επωνύμου Mountbatten-Windsor, που χρησιμοποιούσαν τα παιδιά του, ο πρίγκιπας Άρτσι και η πριγκίπισσα Λίλιμπετ. Η συζήτηση με τον θείο του φέρεται να έγινε κατά τη διάρκεια μιας εκ των σπάνιων επισκέψεών του στη Βρετανία, ωστόσο, τα νομικά εμπόδια φάνηκε ότι ήταν ανυπέρβλητα.
Τι συμβούλευσε τον πρίγκιπα Χάρι ο θείος του
«Είχαν μια πολύ φιλική συζήτηση και ο Σπένσερ τον συμβούλεψε να μην κάνει ένα τέτοιο βήμα», είπε ένας φίλος του πρίγκιπα Χάρι. Παρ' όλα αυτά, το γεγονός ότι συμβουλεύτηκε τον Κόμη για το θέμα - μια πρόταση που θα απογοήτευε τον αδελφό και τον πατέρα του - αποτελεί μια ζωντανή έκφραση της τοξικής ρήξης με την οικογένειά του. Το επώνυμο Mountbatten-Windsor είναι το επώνυμο που διατίθεται στους απογόνους της εκλιπούσας Βασίλισσας Ελισάβετ και του Πρίγκιπα Φιλίππου: συνδυάζει το όνομα του Ουίνδσορ της βασιλικής οικογένειας και το επώνυμο του Δούκα του Εδιμβούργου. Στα πιστοποιητικά γέννησής τους, τα παιδιά του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ είναι ο Άρτσι Χάρισον Μαουντμπάτεν-Γουίντσορ και η Λίλιμπετ Νταϊάνα Μαουντμπάτεν-Γουίντσορ.
Ο βασιλικός συγγραφέας Τομ Μπάουερ ισχυρίστηκε ότι «η Μέγκαν αποφάσισε ότι ο πραγματικός σκοπός της ζωής της ήταν να γίνει Νταϊάνα». Αν η αλλαγή ονόματος είχε επιτύχει, η κόρη της Μέγκαν, η οποία πιστεύεται ότι γνώρισε τον Βασιλιά μόνο μία φορά, θα είχε γίνει Λίλιμπετ Νταϊάνα Σπένσερ, ένας πιο πλούσιος φόρος τιμής στην εκλιπούσα μητέρα του Χάρι. Η κίνηση αυτή θα ήταν ιδιαίτερα πληγωτική για τον βασιλιά Κάρολο, ο οποίος λατρεύει το όνομα Mountbatten όπως ακριβώς και ο πατέρας του. Ο Φίλιππος υιοθέτησε το επώνυμο Μάουντμπάτεν όταν έγινε Βρετανός υπήκοος και απαρνήθηκε τον ελληνικό και δανικό βασιλικό τίτλο του το 1947. Η Βασίλισσα και ο Φίλιππος αποφάσισαν το 1960 ότι θα ήθελαν οι δικοί τους απόγονοι να είναι γνωστοί ως Μάουντμπάτεν-Γουίντσορ.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε κάποια νομική διαδικασία για να αρχίσει κανείς να χρησιμοποιεί ένα νέο επώνυμο, αλλά στην επίσημη ιστοσελίδα της προτείνει τη χρήση μιας διαδικασίας για την υποβολή αίτησης ή την αλλαγή επίσημων εγγράφων, όπως διαβατήριο ή άδεια οδήγησης. Τα ονόματα και οι τίτλοι είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα για τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ. Τους δόθηκαν οι τίτλοι του Σάσεξ από τη Βασίλισσα Ελισάβετ την ημέρα του γάμου τους το 2018. Η Μέγκαν πρόσφατα επέμεινε ότι το επώνυμό της είναι Σάσεξ, διορθώνοντας έναν καλεσμένο στην εκπομπή μαγειρικής και lifestyle του Netflix.
Στο δεύτερο επεισόδιο του "With Love, Meghan", το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο, η 43χρονη πρώην ηθοποιός συνοδευόταν από την κωμικό Μίντι Κάλινγκ. Η Μέγκαν της είπε: «Είναι τόσο αστείο που λες συνέχεια 'Μέγκαν Μαρκλ' - ξέρεις ότι είμαι το Σάσεξ τώρα».
Οι Σάσεξ χρησιμοποίησαν τον τίτλο πριγκίπισσα για την κόρη τους, Λίλιμπετ, για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση της βάπτισής της στην Καλιφόρνια το 2023. Ένας εκπρόσωπος του ζευγαριού δήλωσε: «Οι τίτλοι των παιδιών αποτελούν εκ γενετής δικαίωμα από τότε που ο παππούς τους έγινε μονάρχης. Το θέμα αυτό έχει διευθετηθεί εδώ και αρκετό καιρό σε συμφωνία με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ». Τα παιδιά στη συνέχεια ονομάστηκαν επίσημα πρίγκιπες και πριγκίπισσες στην επίσημη ιστοσελίδα της Βασιλικής Οικογένειας.
Πηγή: Daily Mail
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απειλές από τον ηγέτη της χώρας προς τους γείτονές του
Μετά από πλήγμα σε δεξαμενή καυσίμων
Οι απαντήσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικές
Οι καρφίτσες που είχε στο πέτο του
Η Ουάσιγκτον άρχισε να διενεργεί σειρά ερευνών για εμπορικά ζητήματα
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.