- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να φτιάχνουν άρματα μάχης, όχι μπλουζάκια
«Οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται απαραιτήτως μια ανθούσα υφαντουργική βιομηχανία»
«Δεν επιδιώκουμε να φτιάχνουμε αθλητικά παπούτσια και μπλουζάκια. Θέλουμε να φτιάχνουμε στρατιωτικό εξοπλισμό», δήλωσε ο Τραμπ
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η δασμολογική πολιτική του έχει στόχο να προωθήσει την εγχώρια παραγωγή αρμάτων μάχης και προϊόντων τεχνολογίας και όχι να φτιάχνονται στις ΗΠΑ αθλητικά παπούτσια και μπλουζάκια.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροπλάνο Air Force One στο Νιού Τζέρσεϊ, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως συμφωνεί με τα σχόλια, που έκανε στις 29 Απριλίου ο υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ, ότι οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται απαραιτήτως μια «ανθούσα υφαντουργική βιομηχανία» - σχόλια που προκάλεσαν επικρίσεις από το Εθνικό Συμβούλιο Οργανισμών Υφαντουργίας.
«Δεν επιδιώκουμε να φτιάχνουμε αθλητικά παπούτσια και μπλουζάκια. Θέλουμε να φτιάχνουμε στρατιωτικό εξοπλισμό. Θέλουμε να φτιάχνουμε μεγάλα πράγματα. Θέλουμε να φτιάχνουμε τεχνητή νοημοσύνη», δήλωσε ο Τραμπ.
«Δεν επιδιώκω να φτιάχνω μπλουζάκια, για να είμαι ειλικρινής. Δεν επιδιώκω να φτιάχνω κάλτσες. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό πολύ καλά σε άλλους τόπους. Επιδιώκουμε να φτιάχνουμε μικροεπεξεργαστές και υπολογιστές και πολλά άλλα πράγματα, και άρματα μάχης και πλοία», δήλωσε ο Τραμπ.
Η αμερικανική ένωση βιομηχανιών ενδυμάτων και υποδημάτων American Apparel & Footwear Association (AAFA) δήλωσε απαντώντας στα σχόλια του Τραμπ ότι οι δασμοί δεν είναι καλοί για τη βιομηχανία.
«Με το 97% των ενδυμάτων και των υποδημάτων που φοράμε να εισάγεται, και με τα ρούχα και τα υποδήματα να είναι ήδη η βιομηχανία με τους υψηλότερους δασμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρειάζεται να επικεντρώσουμε σε λύσεις κοινής λογικής που να μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο», τονίζει σε δήλωσή του ο Στιβ Λαμάρ, πρόεδρος της AAFA.
«Περισσότεροι δασμοί το μόνο που θα σημάνουν είναι υψηλότερα κόστη για τους αμερικανούς κατασκευαστές και υψηλότερες τιμές οι οποίες θα βλάψουν τους καταναλωτές με τα χαμηλότερα εισοδήματα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε λίγες ημέρες - Kόκκινος συναγερμός σε πολλές χώρες
«Τέρμα τα κρυφά κόστη, ήρθε η ώρα να πούμε όλη την αλήθεια», δήλωσε ο Γ.Γ. του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών
19 εκατ. βαρέλια πετρελαίου πέρασαν χθες από το Στενό του Ορμούζ
Περίπου το 30% όσων σκοτώθηκαν στον πόλεμο αυτόν ήταν παιδιά
Οι Times φέρνουν στο φως μια ιστορία αιμομιξίας για την οποία, ωστόσο, ο Νόμος δεν μπορεί να κάνει πολλά
Η καταγγελία της 10χρονης και οι καθυστερήσεις στη διαδικασία προκαλούν πολιτικές αντιδράσεις στη Γαλλία
Νέα έρευνα δείχνει ότι η γενιά που δεν ψήφισε το 2016 θεωρεί ότι το Brexit απέτυχε παταγωδώς
Οι 57 πυρηνικοί αντιδραστήρες πρέπει να ψύχονται σε μόνιμη βάση
Έτοιμος να διεκδικήσει ακόμη μια θητεία
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC είχε απαχθεί στις 31 Ιανουαρίου
Η «σκληρή» και η «ήπια» αριστερά, ο Keir Starmer, ο Andy Burnham και οι άλλοι
Γυναίκες κατήγγειλαν επιθέσεις με σύριγγες που περιείχαν άγνωστες ουσίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η αριστερά ηττήθηκε στη Λατινική Αμερική. Όχι όμως και ο λαϊκισμός, ο οποίος έχει αποδειχθεί πως απειλεί τη Δημοκρατία.
Γιατροί και νοσηλευτές εργάστηκαν χωρίς ίντερνετ, email και ψηφιακά αρχεία
Αισιοδοξία για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή μετά τις νέες διαπραγματεύσεις
Το ναζιστικό καθεστώς είχε απαγορεύσει τη σχολή
Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν δημοσιοποιήθηκαν
Ο Ντόναλντ Τραμπ απέδωσε τα προβλήματα σε βανδαλισμούς
Yπό μυστηριώδεις συνθήκες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.