- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ επιμένει στο μπλόκο ξένων φοιτητών από το Χάρβαρντ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπεραμύνθηκε σήμερα της απόφασης της κυβέρνησής του να εμποδίσει τους ξένους φοιτητές να γράφονται στο Χάρβαρντ, μέτρο που χαρακτηρίσθηκε παράνομο από το φημισμένο πανεπιστήμιο και ανεστάλη από έναν δικαστή.
«Γιατί το Χάρβαρντ δεν λέει ότι σχεδόν 31% των φοιτητών του έρχονται από ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, και εντούτοις αυτές οι χώρες, μερικές από τις οποίες δεν είναι καθόλου φιλικές έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν πληρώνουν ΤΙΠΟΤΑ για την εκπαίδευση των φοιτητών τους ούτε έχουν την πρόθεση να το κάνουν», έγραψε ο Τραμπ στην πλατφόρμα Truth Social, της οποίας είναι ιδιοκτήτης.
«Θέλουμε να ξέρουμε ποιοί είναι αυτοί οι ξένοι φοιτητές, αίτημα εύλογο εφόσον δίνουμε στο Χάρβαρντ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ, όμως το Χάρβαρντ δεν είναι αληθινά διαφανές», πρόσθεσε καλώντας το πανεπιστήμιο «να πάψει να ζητάει» χρήματα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Την Πέμπτη, η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Κρίστι Νόεμ είχε ανακοινώσει την άρση του δικαιώματος του Χάρβαρντ να δέχεται ξένους φοιτητές. Όμως σύντομα ένας δικαστής ανέστειλε το μέτρο, εναντίον του οποίου το πανεπιστήμιοι προσέφυγε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μασαχουσέτης.
Η κυβέρνηση Τραμπ κατηγορεί το Χάρβαρντ ότι αρνείται να επιβλέπει η Ουάσινγκτον την εισαγωγή των φοιτητών του και τη διαδικασία της πρόσληψης των εκπαιδευτικών του και κατηγορεί το πανεπιστήμιο ότι είναι ένα προπύργιο του αντισημιτισμού, ότι προωθεί υπερβολικά προοδευτικές ιδέες της αριστεράς και ότι έχει σχέσεις με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.
Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, το Χάρβαρντ, το οποίο κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και έχει βγάλει 162 Νομπελίστες, υποδέχεται φέτος περίπου 6.700 «διεθνείς φοιτητές», το 27% του συνόλου των φοιτητών του. Πρόκειται για φοιτητές τους οποίους χρεώνει με δεκάδες χιλιάδες δολάρια το χρόνο για δίδακτρα.
Το Χάρβαρντ είναι το πιο πλούσιο πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς διαθέτει ένα κληροδότημα που το 2024 υπολογιζόταν σε 53,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τα 71α γενέθλια του ηθοποιού
Σφοδρές αντιδράσεις από τους επικριτές του
«Θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί» - Η συνέντευξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Η προστασία της Aramco από τις ελληνικές συστοιχίες και οι στόχοι της Αθήνας
Ο σπουδαίος Κύπριος σεφ είχε βραβευτεί με αστέρι Michelin - Το «αντίο» του Νίκου Αλιάγα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην επίθεση που έγινε το 1941 και έβαλε τις ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Συνελήφθη την ίδια ημέρα που ανακηρύχθηκε υποψήφιος για την προεδρία του CHP με 15,5 εκατομμύρια ψήφους
Ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Έλι Κοέν ενημέρωσε λίγο αργότερα πως «δεν προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις»
«Περιμένουμε βοήθεια από την Ιαπωνία σε αντίθεση με το NATO»
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο συναγερμός έληξε
Τι κρύβει η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
Πέντε ευρωπαϊκές χώρες και η Ιαπωνία καταδικάζουν τις ιρανικές επιθέσεις
Προειδοποιούν για άλμα στις τιμές των καυσίμων - Kαλούν τους επιβάτες να κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους
Σοκ on air για τον ρεπόρτερ που γλιτώνει από θαύμα
Θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε βασικά είδη
«Ο κόσμος και οι αχάριστοι Ευρωπαίοι πρέπει να ευχαριστούν τον Τραμπ», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Νέοι τριγμοί στο ΝΑΤΟ
Η μείωση των ποσοστών γεννήσεων ανησυχεί τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.