- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ δίνει 30 ημέρες διορία στο Χάρβαρντ για να αντικρούσει τον αποκλεισμό ξένων φοιτητών
Στροφή 180 μοιρών από τη σκληρή γραμμή που είχε ακολουθήσει μέχρι τώρα η κυβέρνηση των ΗΠΑ
Η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω: Δίνει 30 ημέρες στο Χάρβαρντ να αντικρούσει τον αποκλεισμό ξένων φοιτητών
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θα δώσει στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διορία 30 ημερών για να παρουσιάσει αποδείξεις και να αντικρούσει την απαγόρευση εγγραφής ξένων φοιτητών.
Η απόφαση αυτή φαίνεται να στοχεύει στην αποδυνάμωση της νομικής προσφυγής που είχε καταθέσει το Χάρβαρντ την προηγούμενη εβδομάδα και συνιστά μια στροφή 180 μοιρών από τη σκληρή γραμμή που είχε ακολουθήσει μέχρι πρότινος η κυβέρνηση, αφότου παρενέβη δικαστής.
Οι δικηγόροι των δύο πλευρών αναμένεται να εμφανιστούν σήμερα στο δικαστήριο.
Δικηγόροι του Υπουργείου Δικαιοσύνης ενημέρωσαν ομοσπονδιακό δικαστή το πρωί της Πέμπτης ότι το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας απέστειλε στο Χάρβαρντ «Ειδοποίηση Πρόθεσης Ανάκλησης» από το Πρόγραμμα Σπουδαστών και Ανταλλαγών (SEVP).
Η ειδοποίηση, πέντε σελίδων, παραθέτει διάφορους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση επιδιώκει να στερήσει από το πανεπιστήμιο το δικαίωμα να φιλοξενεί ξένους φοιτητές και του δίνει προθεσμία 30 ημερών να απαντήσει με ένορκες καταθέσεις ή άλλα στοιχεία που να αντικρούουν τις κατηγορίες.
Η ειδοποίηση αυτή ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία στο πλαίσιο της προσφυγής του Χάρβαρντ κατά της απόφασης της κυβέρνησης να απαγορεύσει στο πανεπιστήμιο την εγγραφή διεθνών φοιτητών – απόφαση που, σύμφωνα με το Χάρβαρντ, ελήφθη χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες ομοσπονδιακές διαδικασίες για την αποστέρηση της πιστοποίησης από το SEVP.
Το έγγραφο επαναλαμβάνει τους ίδιους ισχυρισμούς που επικαλείται η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, όπως ότι το πανεπιστήμιο δεν συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις για ξένους φοιτητές και ότι δεν διατηρεί «ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από βία και αντισημιτισμό».
Η ομοσπονδιακή δικαστής Άλισον Μπάροουζ δεν έχει ακόμη απαντήσει στην κατάθεση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε λίγες ημέρες - Kόκκινος συναγερμός σε πολλές χώρες
«Τέρμα τα κρυφά κόστη, ήρθε η ώρα να πούμε όλη την αλήθεια», δήλωσε ο Γ.Γ. του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών
19 εκατ. βαρέλια πετρελαίου πέρασαν χθες από το Στενό του Ορμούζ
Περίπου το 30% όσων σκοτώθηκαν στον πόλεμο αυτόν ήταν παιδιά
Οι Times φέρνουν στο φως μια ιστορία αιμομιξίας για την οποία, ωστόσο, ο Νόμος δεν μπορεί να κάνει πολλά
Η καταγγελία της 10χρονης και οι καθυστερήσεις στη διαδικασία προκαλούν πολιτικές αντιδράσεις στη Γαλλία
Νέα έρευνα δείχνει ότι η γενιά που δεν ψήφισε το 2016 θεωρεί ότι το Brexit απέτυχε παταγωδώς
Οι 57 πυρηνικοί αντιδραστήρες πρέπει να ψύχονται σε μόνιμη βάση
Έτοιμος να διεκδικήσει ακόμη μια θητεία
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC είχε απαχθεί στις 31 Ιανουαρίου
Η «σκληρή» και η «ήπια» αριστερά, ο Keir Starmer, ο Andy Burnham και οι άλλοι
Γυναίκες κατήγγειλαν επιθέσεις με σύριγγες που περιείχαν άγνωστες ουσίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η αριστερά ηττήθηκε στη Λατινική Αμερική. Όχι όμως και ο λαϊκισμός, ο οποίος έχει αποδειχθεί πως απειλεί τη Δημοκρατία.
Γιατροί και νοσηλευτές εργάστηκαν χωρίς ίντερνετ, email και ψηφιακά αρχεία
Αισιοδοξία για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή μετά τις νέες διαπραγματεύσεις
Το ναζιστικό καθεστώς είχε απαγορεύσει τη σχολή
Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν δημοσιοποιήθηκαν
Ο Ντόναλντ Τραμπ απέδωσε τα προβλήματα σε βανδαλισμούς
Yπό μυστηριώδεις συνθήκες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.