- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: Εννέα νεκροί από ρωσικό πλήγμα σε λεωφορείο με πολίτες
Επίθεση λίγες ώρες μετά τις πρώτες άμεσες ειρηνευτικές συνομιλίες από το 2022
Ουκρανία: Εννέα νεκροί σε ρωσική επίθεση σε λεωφορείο με πολίτες στο Σούμι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές - Την επομένη των συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη
Ρωσικό πλήγμα σε μικρό λεωφορείο που μετέφερε πολίτες στο βόρειο τμήμα της Ουκρανίας προκάλεσε τον θάνατο εννέα ανθρώπων και τον τραυματισμό τεσσάρων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές σήμερα, την επομένη συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών που δεν οδήγησαν στην επίτευξη εκεχειρίας.
«Εχθρικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) έπληξε λεωφορείο κοντά στην Μπιλοπίλια, σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας τέσσερις», δήλωσε μέσω Telegram η στρατιωτική διοίκηση της περιφέρειας Σούμι στην Ουκρανία.
Το όχημα «κατευθυνόταν προς το Σούμι», δήλωσε η ίδια πηγή, η οποία νωρίτερα κατήγγειλε την «κυνική επίθεση από την πλευρά των Ρώσων σε λεωφορείο που μετέφερε πολίτες».
Η ουκρανική αστυνομία ανήρτησε φωτογραφίες από ένα σκούρο μπλε επιβατικό βαν που ήταν σχεδόν κατεστραμμένο, με διαλυμένη οροφή και σπασμένα παράθυρα.
Η περιφέρεια του Σούμι, στα σύνορα με τη Ρωσία, βρίσκεται αντιμέτωπη με κλιμάκωση των ρωσικών βομβαρδισμών από τότε που οι ουκρανικές δυνάμεις εκδιώχθηκαν τον Μάρτιο από τη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ.
Σε συνάντηση χθες στην Κωνσταντινούπολη, για τις πρώτες ειρηνευτικές τους συνομιλίες από την άνοιξη του 2022, Ρώσοι και Ουκρανοί συμφώνησαν στην ανταλλαγή σημαντικού αριθμού αιχμαλώτων, 1.000 από κάθε πλευρά, σύμφωνα με τον Ρώσο διαπραγματευτή Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.
Ωστόσο η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς ανακοίνωση για κατάπαυση πυρός, παρά «την προτεραιότητα» που έδιναν σε αυτό το Κίεβο και οι σύμμαχοί του.
Οι δύο πλευρές θα πρέπει τώρα να «παρουσιάσουν» το όραμά τους για μια τέτοια ανακωχή, δήλωσε ο Μεντίνσκι σε σύντομη ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Ο επικεφαλής της ουκρανικής αποστολής Ρουστέμ Ουμέροφ και ο Μεντίσνκι διευκρίνισαν ότι η ουκρανική πλευρά συζήτησε επίσης πιθανή συνάντηση μεταξύ των προέδρων Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, με τον Ρώσο διαπραγματευτή να δηλώνει απλά ότι η Μόσχα «έχει λάβει υπόψη αυτό το αίτημα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Αίγυπτος θα μπορούσε ενδεχομένως να ενταχθεί στη συμφωνία μόλις επιλυθούν ορισμένα τεχνικά θέματα, δήλωσε
Πρώτη προϋπόθεση τίθεται η πλήρης διακοπή κάθε απειλής προς το Ιράν
Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στο κοινοβούλιο του Κοσόβου
Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του με ψήφους 50-49 - Kαθοριστική η ψήφος του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Μπιλ Κάσιντι
Βίντεο-ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση του 14χρονου
Διπλωματική σύγκρουση Ισπανίας και Ιταλίας με φόντο τη Θέουτα
MKO που προωθούν τα πολιτικά και θρησκευτικά σχέδια του Τούρκου προέδρου χρηματοδοτούνται από τις Βρυξέλλες
Η 54χρονη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη διακεκριμένη πυροσβέστη - Είχε ήδη εκτίσει ποινή για το ίδιο έγκλημα
Συντονισμένο δίκτυο παραπληροφόρησης με πάνω από 500.000 προβολές μετά τη μαζική είσοδο μεταναστών
Ο οδηγός δεν αντιλήφθηκε τίποτα, παρά μόνο όταν του έδειξαν το βίντεο
Ελπίδες ότι ο νόμος θα φέρει πιο κοντά το τέλος του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Αστυνομία και εισαγγελικές αρχές παραδέχτηκαν ότι διέπραξαν μια σειρά λαθών
Οι Ισπανοί πολίτες δεν νιώθουν ασφαλείς και το δείχνουν
Νωρίτερα φέτος διεξήχθη στη χώρα ένας πανεθνικός διαγωνισμός μαγειρέματος σκύλου
Μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ και όταν περπατά, σέρνονται στο έδαφος
Περίπου 80 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την κρίση στη Θέουτα, αναφέρουν οι ισπανικές Αρχές
Το τελεσίγραφο της Ισπανίας
Μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου
Άλμα στους δείκτες για δημητριακά, ζάχαρη και λάδι - Προειδοποίηση για 50 εκατ. ανθρώπους αντιμέτωπους με την πείνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.