- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μακρόν: Οι Ευρωπαίοι και οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας
Όσο η Μόσχα συνεχίζει να αρνείται μια άνευ όρων κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία
Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, ο Μακρόν επανέλαβε ότι η ανθρωπιστική κρίση στον παλαιστινιακό θύλακα είναι κάτι το «απαράδεκτο»
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε σήμερα Παρασκευή (16/5) ότι οι Ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να προετοιμάζουν τις κυρώσεις που θα επιβάλουν στη Ρωσία «σε συντονισμό» με τις ΗΠΑ, εφόσον η Μόσχα συνεχίσει να αρνείται μια άνευ όρων κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.
«Αυτό που παραμένει επίκαιρο (…) η μόνη συγκεκριμένη πρόταση που έχει γίνει, είναι αυτή μιας άνευ όρων κατάπαυσης του πυρός» είπε ο Μακρόν σχολιάζοντας, από τα Τίρανα όπου βρίσκεται, τις άκαρπες συνομιλίες που είχαν στην Κωνσταντινούπολη οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, ο Μακρόν επανέλαβε ότι η ανθρωπιστική κρίση στον παλαιστινιακό θύλακα είναι κάτι το «απαράδεκτο». Όπως είπε, ελπίζει να συζητήσει σύντομα το θέμα αυτό με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε επίσης για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Ρουμανία και εξέφρασε φόβους ότι η νίκη του ακροδεξιού, ευρωσκεπτικιστή Τζόρτζε Σιμιόν θα έχει «αρνητικές συνέπειες» για τη γειτονική Μολδαβία.
«Εάν εκλεγεί ο φιλορώσος και αντιευρωπαίος υποψήφιος (…) οι συνέπειες για τη Μολδαβία θα είναι φυσικά εξαιρετικά καταστροφικές» είπε στους δημοσιογράφους, χωρίς να δώσει άλλες εξηγήσεις.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είχε γίνει γνωστό νωρίτερα
Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην ανάγνωση ρολογιών, αλλά και στην κατανόηση απλών υπολογισμών και ποσοστών
32 χώρες της Συμμαχίας αναμένεται να συναντηθούν στις αρχές Ιουλίου στην Άγκυρα για Σύνοδο Κορυφής
Ο αμφιλεγόμενος σούπερ σταρ της ψυχολογίας πάσχει από ακαθησία
Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε ότι τα δύο πλοία ήταν «μη συμμορφούμενα»
Οι πρώτες ακυρώσεις ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα
Φέρεται να είχε λάβει έγκριση για να διασχίσει τα Στενά του Ορμούζ
Νέες απειλές από το Ιράν για χτυπήματα σε αραβικά κράτη
Αν και κατέλαβε έδρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο η υπόθεση πήρε διαστάσεις
Το χρονικό της υπόθεσης
Παρά την άνοδο, οι αριθμοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί
Λόγω της κατακερματισμένης ηγεσίας της Τεχεράνης
Ωστόσο, οι ειδικοί εμφανίζονται σαφώς πιο επιφυλακτικοί
Φονική πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων – Σοβαρά τραυματίες και φόβοι για αύξηση θυμάτων
Μήνυμα μέσω Telegram με απειλές για ΗΠΑ και Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Συναγερμός στις αρχές, με έναν ύποπτο να συνελήφθη, χωρίς επιβεβαίωση εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.