- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πολωνία: Ο Ντόναλντ Τουσκ κατηγορεί Ρώσους χάκερ για επίθεση στο site του κόμματός του
Η κυβερνοεπίθεση σημειώθηκε πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής
Πολωνία: Ο πρωθυπουργός Τουσκ δηλώνει ότι οι ιστότοποι του κόμματός του δέχονται επιθέσεις από Ρώσους χάκερ
Μια ομάδα Ρώσων χάκερ επιτέθηκε στους ιστότοπους του κόμματος «Πλατφόρμα των Πολιτών» (PO) του Πολωνού πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ, δύο μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε σήμερα ο ίδιος προσθέτοντας ότι στο στόχαστρο βρέθηκαν επίσης οι ιστότοποι του κόμματος της Αριστεράς και του κεντροδεξιού Κόμματος των Αγροτών (PSL).
Only two days before the Polish elections a group of Russian hackers active on Telegram have attacked the Civic Platform internet sites. Their target are also the websites of my coalition partners. Our services are conducting intensive operations. The attack is still on.
— Donald Tusk (@donaldtusk) May 16, 2025
«Οι υπηρεσίες δραστηριοποιούνται εντατικά σε αυτή την περίπτωση. Η επίθεση συνεχίζεται», έγραψε ο Ντόναλντ Τουσκ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις βρίσκονται σε εγρήγορση για ενδείξεις εκλογικής παρέμβασης από τότε που η Ρουμανία ακύρωσε τις προεδρικές εκλογές που ήταν σε εξέλιξη τον Δεκέμβριο, μετά από ισχυρισμούς για ρωσική παρέμβαση, τους οποίους η Μόσχα αρνήθηκε.
Η ρωσική πρεσβεία στη Βαρσοβία δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού Τουσκ, ο Γιαν Γκράμπιετς, αποκάλυψε νωρίτερα την επίθεση, χωρίς να πει ποιος ήταν ύποπτος γι αυτήν.
Η κυβερνοεπίθεση σημειώθηκε λίγες ώρες πριν από την έναρξη της διακοπής της προεκλογικής εκστρατείας πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής.
Νωρίτερα στην επίθεση αναφέρθηκε ο φιλελεύθερος δήμαρχος της Βαρσοβίας Ραφάλ Τρζασκόφσκι, υψηλόβαθμο στέλεχος της Πλατφόρμας των Πολιτών (PO), ο οποίος αναμετράται με τον ιστορικό Κάρολ Ναβρόκι, που διευθύνει το Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης της Πολωνίας, και τον ακροδεξιό εθνικιστή Σλάβομιρ Μέντσεν.
«Από τις 9:00 π.μ. βρίσκεται σε εξέλιξη επίθεση DDoS στις σελίδες http://platforma.org. Η κύρια σελίδα του PO και η πρόσθετη σελίδα, που προορίζεται για δωρεές για την προεκλογική εκστρατεία, έχουν απενεργοποιηθεί προσωρινά», έγραψε ο Γιαν Γκράμπιετς στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.
«Συνεργαζόμαστε με το CERT NASK (το εθνικό ερευνητικό ινστιτούτο που ασχολείται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο) για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας».
Τα συστήματα πληροφορικής του κόμματος Πλατφόρμα των Πολιτών είχαν επίσης πληγεί από κυβερνοεπίθεση τον Απρίλιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.