- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Βίντεο από την επίσκεψη Μακρόν στο Κίεβο: Οι συζητήσεις στο τρένο και το τηλεφώνημα με τον Τραμπ
Στιγμές από το ταξίδι στην Ουκρανία
Εμανουέλ Μακρόν: Το βίντεο στα social media από τα παρασκήνια της επίσκεψής του στο Κίεβο
Ένα βίντεο με πλάνα και ατάκες από την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στο Κίεβο, δημοσίευσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Ο Εμανουέλ Μακρόν δημοσίευσε βίντεο με τίτλο «Στην Ουκρανία, μαζί», ρίχνοντας φως στα παρασκήνια του ταξιδιού του στην Ουκρανία και τον συναντήσεων που είχε για την κατάπαυση πυρός.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πλάνα από το Προεδρικό Μέγαρο της Ουκρανίας με τον Μακρόν να μιλάει στο τηλέφωνο με τον Ντόναλντ Τραμπ. «Μπορώ να σε καλέσω σε δύο λεπτά με τον Ζελένσκι;», ακούγεται να ρωτάει τον Αμερικανό ομόλογό του ο Μακρόν και να προσθέτει: «Δέχθηκε αυτό που προτείνεις με το μήνυμά σου (σ.σ.: την εκεχειρία των 30 ημερών) και είναι έτοιμος να το ανακοινώσει.
«Σε παίρνω τηλέφωνο σε δύο λεπτά με τους άλλους (σ.σ.: Μερτς, Στάρμερ, Τουσκ, Ζελένσκι)» κλείνει το τηλεφώνημα Μακρόν-Τραμπ, δίνοντας οδηγίες ότι το τηλεφώνημα θα γίνει στις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα Ουκρανίας).
«Η ειρήνη και η ελευθερία της Ευρώπης κρίνεται εδώ στο Κίεβο. Θα το πούμε στον Τραμπ» ακούγεται στο βίντεο, το οποίο κλείνει με τον πρόεδρο της Γαλλίας να προειδοποιεί τη Ρωσία ότι, αν δεν συμμορφωθεί για την εκεχειρία, θα υπάρξουν κυρώσεις από Ευρωπαίους και Αμερικανούς, που θα συντονίσουν τη δράση τους.
Στο τελευταίο πλάνο του βίντεο βλέπουμε τη θερμή αγκαλιά Μακρόν-Ζελένσκι, με τον Γάλλο πρόεδρο να λέει «σε έχω στην καρδιά μου» και τον πρόεδρο της Ουκρανίας να απαντά «σε ευχαριστώ».
En Ukraine, unis. pic.twitter.com/qYTL0gQWFF
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) May 11, 2025
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να μάθει από αυτές
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.