- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Τραμπ και Ζελένσκι συναντήθηκαν πριν την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου - «Είχαν παραγωγική συζήτηση»
Οι πρώτες πληροφορίες για το 15λεπτο τετ - α - τετ στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου
Τραμπ και Ζελένσκι συναντήθηκαν πριν την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου - «Είχαν παραγωγική συζήτηση» - Οι πρώτες πληροφορίες για το 15λεπτο τετ - α - τετ στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχαν μια «παραγωγική» συζήτηση στο περιθώριο της κηδείας του Πάπα Φραγκίσκου, σύμφωνα με το CNN, την ώρα που ο Λευκός Οίκος εντείνει τις πιέσεις του για επίτευξη συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Στίβεν Τσουνγκ επιβεβαίωσε σε δήλωσή του το πρωί του Σαββάτου ότι ο Τραμπ και ο Ζελένσκι συναντήθηκαν πριν από την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου. Ο Τραμπ και ο Ζελένσκι «συναντήθηκαν ιδιωτικά σήμερα και είχαν μια πολύ παραγωγική συζήτηση», είπε ο Cheung. «Θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνάντηση».
A partida do Papa Francisco que pode gerar a paz na Ucrânia.
— Área Militar (@areamilitarof) April 26, 2025
Trump e Zelensky mantêm conversas 'produtivas' à margem do funeral do papa enquanto os EUA pressionam por um acordo de paz.
O diretor de comunicações da Casa Branca, Steven Cheung, confirmou em um comunicado na manhã… pic.twitter.com/86amM7hK60
Τραμπ και Ζελένσκι συζήτησαν για 15 λεπτά
Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ουκρανική προεδρία έδειξαν τους δύο ηγέτες να συζητούν σε χώρο της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Εκπρόσωπος του Ζελένσκι είπε ότι η συνάντηση διήρκεσε περίπου 15 λεπτά και οι ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες, πιθανώς αργότερα το Σάββατο. Ο Τραμπ και ο Ζελένσκι δεν είχαν συναντηθεί προσωπικά μετά από την επεισοδιακή συνάντηση στον Λευκό Οίκο τον Φεβρουάριο, όταν ο ηγέτης των ΗΠΑ επέπληξε τον Ουκρανό πρόεδρο επειδή δεν επέδειξε αρκετή ευγνωμοσύνη για την αμερικανική υποστήριξη στον αγώνα της χώρας του εναντίον της Ρωσίας.
Η συνάντηση του Σαββάτου έρχεται εν μέσω μιας ολοένα και πιο επείγουσας προσπάθειας του Λευκού Οίκου για επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας. Ο Τραμπ δήλωσε μετά την προσγείωση στη Ρώμη ότι η Ρωσία και η Ουκρανία ήταν «πολύ κοντά» σε μια συμφωνία για τον τερματισμό του τριετούς πολέμου, αφού ο κορυφαίος απεσταλμένος του συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή σε συνομιλίες που η Μόσχα χαρακτήρισε «εποικοδομητικές».
Το Κίεβο και η Μόσχα δεν έχουν συναντηθεί απευθείας από τις πρώτες εβδομάδες της εισβολής της Μόσχας τον Φεβρουάριο του 2022. Ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, πέρασε τρεις ώρες συνάντησης με τον Πούτιν στο Κρεμλίνο την Παρασκευή, δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση ο βοηθός του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσάκοφ, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες ήταν «εποικοδομητικές και πολύ χρήσιμες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κατάστασή της την έχει οδηγήσει σε αμήχανες στιγμές
Οι διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το κοινοβούλιο για να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών
Οι, όχι και τόσο γνωστές, ρίζες
H ιστορία, οι παραδόσεις και οι συμβολισμοί
Πώς συνδέεται με τα γλυκά
Οι νέες οδηγίες στην πλατφόρμα
Στην απάντησή του δεν διατυπώνει ρητή θέση για τη νομιμότητα του μνημονίου
Mετά την κρίση της πανδημίας, οι νέες αναταράξεις στις αερομεταφορές και οι εταιρείες που αντέχουν
«Ήταν δικαιολογημένοι» είπε η εισαγγελία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.