- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πάπας Φραγκίσκος έδωσε τελικά το παρών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Οι ευχές στους πιστούς
Ο πάπας Φραγκίσκος έδωσε τελικά το παρών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου - Οι ευχές στους πιστούς
Χιλιάδες πιστών παρακολούθησαν τη λειτουργία του Πάσχα, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Ο πάπας Φραγκίσκος, τελικά, αν και εμφανώς εξασθενημένος, θέλησε να δώσει το παρών και να ευλογήσει τους προσκυνητές, όπως είχε προαναγγείλει από χθες το απόγευμα το Βατικανό.
Στο γραπτό μήνυμά του, της ευλογίας Urbi et Orbi ο πάπας Φραγκίσκος, μεταξύ των άλλων υπογράμμισε ότι η Ανάσταση συμβολίζει τον θρίαμβο της ζωής επί της βίας και της έλλειψης σεβασμού, ιδίως σε βάρος των γυναικών, των μεταναστών, των ασθενέστερων.
«Από τον Πανάγιο Τάφο και από τον Ναό της Αναστάσεως, όπου φέτος το Πάσχα γιορτάζεται μαζί, από Ορθόδοξους και Καθολικούς, ας διαδοθεί το φως της ειρήνης σε όλους τους Αγίους Τόπους και σε ολόκληρο τον πλανήτη», πρόσθεσε ο ποντίφικας.
Για μια ακόμη φορά, επίσης, έκανε σαφή τη συμπαράστασή του στον λαό της Παλαιστίνης, του Ισραήλ και ζήτησε με έμφαση να αναληφθεί κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για να σταματήσει η δραματική, ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, διότι «ο κόσμος προσβλέπει σε ένα μέλλον ειρήνης».
Οι ευχές του πάπα Φραγκίσκου
Ο πάπας Φραγκίσκος ευχήθηκε «το φως του Πάσχα να λειτουργήσει ως έμπνευση για τις διαθέσεις ομόνοιας στα δυτικά Βαλκάνια, και ως στήριξη για τους πολιτικούς, ώστε να αναλάβουν δράση, για να μην οξυνθούν οι εντάσεις και οι κρίσεις».
Ο πάπας, τέλος, μας υπενθυμίζει ότι καμία ειρήνη δεν είναι εφικτή, χωρίς ουσιαστικό αφοπλισμό και πως «η ανάγκη του κάθε λαού να αναλάβει πρωτοβουλία υπέρ της άμυνάς του, δεν μπορεί να μετατραπεί σε κούρσα προς τους εξοπλισμούς».
Νωρίτερα ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχτηκε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, στην κατοικία του στο Βατικανό. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η συνάντηση ήταν διάρκειας λίγων λεπτών και περιορίστηκε στην ανταλλαγή πασχαλινών ευχών.
Πηγή: DW
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φονική πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων – Σοβαρά τραυματίες και φόβοι για αύξηση θυμάτων
Παρά την άνοδο, οι αριθμοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί
Μήνυμα μέσω Telegram με απειλές για ΗΠΑ και Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Συναγερμός στις αρχές, με έναν ύποπτο να συνελήφθη, χωρίς επιβεβαίωση εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιβάλλει παράνομους περιορισμούς στην αλιεία στο Αιγαίο
«Σοκαρίστηκα από τους λογαριασμούς ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ», δήλωσε η ιταλίδα πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.