- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Βρετανία: Βιβλίο δεμένο με το δέρμα ενός δολοφόνου του 19ου αιώνα εκτίθεται σε μουσείο
Η υπόθεση έχει γεννήσει πολλές κινηματογραφικές, ραδιοφωνικές και θεατρικές εκδοχές
Βρετανία: Βιβλίο δεμένο με το δέρμα ενός δολοφόνου του 19ου αιώνα εκτίθεται
Το βιβλίο για τη δίκη του Γουίλιαμ Κόρντερ, που εκτελέστηκε δημόσια και τεμαχίστηκε αφού καταδικάστηκε για τη δολοφονία της ερωμένης του στη Βρετανία, είναι καλυμμένο με το δέρμα του.
Ένα δεύτερο αντίγραφο ενός βιβλίου που είναι δεμένο με το δέρμα ενός διαβόητου δολοφόνου του 19ου αιώνα εκτίθεται τώρα σε μουσείο του Σάφολκ της Βρετανίας.
Ωστόσο, ο δημιουργός του Horrible Histories, δήλωσε στον Guardian ότι ο τόμος είναι ένα «ιδιαίτερα αρρωστημένο» τεχνούργημα που «δεν θα έπρεπε να εκτίθεται».
Ο Κόρντερ καταδικάστηκε για τη δολοφονία της ερωμένης του σε αυτό που έγινε γνωστό ως ο φόνος του Red Barn το 1827. Ο Κόρντερ εκτελέστηκε δημοσίως τον επόμενο χρόνο πριν τεμαχιστεί. Μέρος του δέρματός του χρησιμοποιήθηκε για να δέσει ένα βιβλίο σχετικά με τη δίκη του, το οποίο πέρασε στο Μουσείο Moyse's Hall στο Bury St Edmunds στα μέσα της δεκαετίας του 1930.
Ωστόσο, ένα δεύτερο αντίτυπο του βιβλίου - που πιστεύεται ότι είχε και αυτό το δέρμα του Κόρντερ στη ράχη και τις γωνίες του - ανακαλύφθηκε πέρυσι σε ένα ράφι του γραφείου του μουσείου και τώρα εκτίθεται μαζί με το αρχικό βιβλίο.
Η υπόθεση έχει γεννήσει πολλές κινηματογραφικές, ραδιοφωνικές και θεατρικές εκδοχές. «Η δολοφονία συνεχίζει να ερμηνεύεται και να επανερμηνεύεται στη λαϊκή κουλτούρα μέχρι σήμερα», δήλωσε ο υπεύθυνος πολιτιστικής κληρονομιάς στο συμβούλιο του West Suffolk.
«Τα γεγονότα έχουν θολώσει σχεδόν» με σχεδόν 200 χρόνια αναδιήγησης της ιστορίας, αναφέρει η ιστοσελίδα του μουσείου.
Ο δημιουργός του Horrible Stories, τα βιβλία του οποίου έχουν πουλήσει δεκάδες εκατομμύρια αντίτυπα, δήλωσε ότι η καταδίκη βασίστηκε σε έμμεσες ενδείξεις και ότι ο Kόρντερ ήταν ένας «πολύ παρεξηγημένος άνθρωπος». Τα βιβλία που εκτίθενται με δέρμα είναι «πολύ ασεβείς προς τη μνήμη το».
Ο υπεύθυνος πολιτιστικής κληρονομιάς δήλωσε ότι το μουσείο «δεν το αντιμετωπίζει ως ένα πρόστυχο αντικείμενο, αλλά ως ένα παράθυρο στο παρελθόν». Αντικείμενα που συνδέονται με τη δολοφονία είναι τοποθετημένα απέναντι από ένα κλουβί αγχόνης του 18ου αιώνα, που χρησιμοποιήθηκε για την έκθεση κρεμασμένων πτωμάτων.
«Πιστεύουμε ότι όλα τα βιβλία που είναι δεμένα με δέρμα πρέπει να εκτίθενται; Αυτό θα πρέπει να συζητηθεί κατά περίπτωση», δήλωσε ο ίδιος. «Στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται για ένα σκληρό και συναισθηματικά φορτισμένο σύνολο αντικειμένων που μας δίνει την ευκαιρία να συζητήσουμε την αναταραχή του εγκληματικού πτώματος. Άβολη ιστορία, ναι, αλλά αν θέλουμε να μάθουμε από την ιστορία πρέπει πρώτα να την αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια και διαφάνεια».
Πηγή: Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η 45χρονη πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.