- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Βρετανία: 24χρονος έχασε τη ζωή του από βάναυση συμπεριφορά αστυνομικών
Ένας αστυνομικός κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια
Βρετανία: 24χρονος έχασε τη ζωή του από βάναυση συμπεριφορά αστυνομικών - Ένας αστυνομικός κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια
Στη Βρετανία, καταδικαστική ήταν η απόφαση εις βάρος αστυνομικού, μετά την αποκάλυψη βίντεο που έφερε στο φως τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο του 24χρονου Μπράιαν Ρίνγκροουζ το 2021. Το υλικό, καταγεγραμμένο από κάμερα ασφαλείας νοσοκομείου, αποτύπωνε την υπερβολική βία που άσκησαν οι αστυνομικοί στον νεαρό άνδρα.
Η μητέρα του Ρίνγκροουζ, μιλώντας στο Channel 4, κατηγόρησε ευθέως τις αρχές για την απάνθρωπη μεταχείριση του γιου της, τονίζοντας πως ο Μπράιαν έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα έπειτα από σοβαρό τροχαίο που είχε υποστεί σε εφηβική ηλικία, γεγονός που τον είχε οδηγήσει σε επαναλαμβανόμενες νοσηλείες.
Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2021, στο Milton Keynes University Hospital, όταν αστυνομικοί κλήθηκαν να επέμβουν σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας μεταξύ του 24χρονου και της συντρόφου του. Τότε διαπιστώθηκε ότι ο Ρίνγκροουζ είχε λάβει υπερβολική δόση φαρμάκων.
Η έρευνα για την υπόθεση άρχισε λίγες ημέρες μετά τον θάνατό του και η πολύμηνη διαδικασία κατέληξε σε δίκη που διεξήχθη από τον Μάρτιο μέχρι τον Απρίλιο του 2025. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο θάνατος του Μπράιαν Ρίνγκροουζ προήλθε από ανθρωποκτονία λόγω αμέλειας, αποδίδοντας την ευθύνη στον αστυνομικό Μάρτιν Τζόουνς, ο οποίος είχε ήδη απομακρυνθεί από το αστυνομικό σώμα το 2021.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.