- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Τραμπ ήρε τους περιορισμούς στην πίεση του νερού για να αποκαταστήσει την «ελευθερία των ντους»
«Οι υπερβολικές ρυθμίσεις καταπνίγουν την προσωπική μας ελευθερία», υποστήριξε
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήρε τους περιορισμούς στην πίεση του νερού για να αποκαταστήσει την «ελευθερία των ντους»
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την Τετάρτη (9.4) διάταγμα για την άρση των περιορισμών στην πίεση του νερού, λέγοντας ότι θέλει «να φροντίσω τα όμορφα μαλλιά μου».
Το διάταγμα του Τραμπ ακυρώνει τα μέτρα για την προστασία και τη διαχείριση των υδάτων που είχαν λάβει οι δύο προηγούμενοι Δημοκρατικοί πρόεδροι, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τζο Μπάιντεν. Όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος, ο Τραμπ «θα τερματίσει τον πόλεμο των Ομπάμα- Μπάιντεν στην πίεση του νερού και θα κάνει τα ντους της Αμερικής ξανά μεγάλα (make America’s showers great again)».
«Οι υπερβολικές ρυθμίσεις πνίγουν την αμερικανική οικονομία, ενισχύουν τους γραφειοκράτες και καταπνίγουν την προσωπική ελευθερία», εκτίμησε στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.
Τι ζητά ο Ντόναλντ Τραμπ από το Υπουργείο Ενέργειας
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από το υπουργείο Ενέργειας να ακυρώσει τη ρύθμιση που υιοθέτησε πρώτος ο Ομπάμα και την επανέφερε ο Μπάιντεν, με την οποία προβλεπόταν ότι οι κεφαλές των ντους θα πρέπει να βγάζουν έως 9,5 λίτρα νερό το λεπτό. Με το διάταγμα Τραμπ αίρονται οι περιορισμοί σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν νερό, από τις τουαλέτες ως τα πλυντήρια πιάτων.
«Στην περίπτωσή μου, μου αρέσει να κάνω ένα ωραίο ντους, να φροντίζω τα όμορφα μαλλιά μου», εξήγησε ο Τραμπ κατά την υπογραφή του διατάγματος. Ο δισεκατομμυριούχος πρόσθεσε ότι με βάση τις τρέχουσες ρυθμίσεις χρειάζεται να κάνει ντους για 15 λεπτά, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση γελοία. «Θα τον αυξήσουμε (σ.σ. τον όγκο του νερού που τρέχει από τα ντους) ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ζήσουν», τόνισε.
Διαβάστε επίσης → Hands Off: Το κίνημα που υψώνει τείχος αντίστασης στον Ντόναλντ Τραμπ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.