- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δασμοί Τραμπ: Ξεκίνησε επισήμως σήμερα ο εμπορικός πόλεμος σε 60 χώρες
«Προτεραιότητα αποτελούν οι σύμμαχοί μας και μετά η Κίνα», τόνισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Τραμπ «πάτησε» και επίσημα σήμερα το κουμπί του εμπορικού πολέμου σε 60 χώρες
Σε ισχύ τέθηκαν στις 7.00 π.μ. ώρα Ελλάδας οι δασμοί του Ντόναλντ Τραμπ σε 60 χώρες, με αποκορύφωμα το 104% στις εισαγωγές από την Κίνα.
Η Κίνα επρόκειτο ήδη να δει αύξηση δασμών κατά 34% την Τετάρτη, ως μέρος του πακέτου «ανταποδοτικών» δασμών του Τραμπ. Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε ακόμη 50%, αφού το Πεκίνο δεν υπαναχώρησε από την υπόσχεσή του να επιβάλει αντίστοιχους δασμούς 34% σε αμερικανικά προϊόντα μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης — ανεβάζοντας το συνολικό ποσοστό των δασμών στο 84%. Αυτό το ποσοστό έρχεται να προστεθεί στους κινεζικούς δασμούς που ίσχυαν ήδη πριν από τη δεύτερη θητεία του Τραμπ.
Την ίδια ώρα, η αμερικανική κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να ξεκινήσει συνομιλίες με άλλους εμπορικούς εταίρους που έχουν στοχοποιηθεί από τους σαρωτικούς δασμούς.
Ξεκινούν συνομιλίες με Ιαπωνία και Νότια Κορέα
Η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει συνομιλίες με τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, δύο στενούς συμμάχους και σημαντικούς εμπορικούς εταίρους, ενώ η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναμένεται να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα.
«Πρόκειται για εξατομικευμένες, εξαιρετικά εξατομικευμένες συμφωνίες», δήλωσε ο Τραμπ σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, όπου υπέγραψε εκτελεστικά διατάγματα με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής άνθρακα. «Είχαμε συνομιλίες με πολλές, πολλές χώρες, πάνω από 70, όλες θέλουν να συμμετάσχουν. Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν μπορούμε να δούμε τόσες πολλές τόσο γρήγορα».
Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος κατέστησε σαφές ότι οι δασμοί ανά χώρα, ύψους έως και 50%, θα τεθούν ωστόσο σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (τοπική ώρα), όπως είχε προγραμματιστεί.
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης δήλωσαν ότι δεν θα δώσουν προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις με τη νούμερο 2 οικονομική δύναμη του κόσμου, την Κίνα.
«Αυτή τη στιγμή, έχουμε λάβει την εντολή να δώσουμε προτεραιότητα στους συμμάχους μας και στους εμπορικούς μας εταίρους, όπως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα και άλλοι», δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κέβιν Χάσετ στο Fox News.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άναγνωρίστηκαν αυτόν τον μήνα από τα Guinness World Records ως το γηραιότερο εν ζωή τρίο αδελφών
«Τα ζώα μας βιώνουν το ίδιο πράγμα με εμάς: υποφέρουν φρικτά από τη ζέστη»
«Θα είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με τους εταίρους μας», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Νεκρός ο μηχανοδηγός - 162 οι τραυματίες
Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 10 χλμ και είχε επίκεντρο την περιοχή Redwood Valley
Οι περισσότερες γυναίκες που προσέγγισε είτε τον αγνόησαν είτε απέρριψαν ευγενικά τις προσπάθειές του
Για τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών
Πενταπλασιάστηκε η εκλογική της απήχηση από το 1995 - Κατακόρυφη άνοδος την τελευταία τριετία
Το ρεκόρ κατείχε από το 1994 μέχρι σήμερα μια δασκάλα από τη Βόρεια Ιρλανδία
Δεν πρόκειται για έλλειψη χρημάτων ούτε για τεχνολογικό κενό
Ο ιδιοκτήτης του ράντσου προσφέρει αμοιβή 5.000 δολαρίων
Τα μισά θύματα είναι ανήλικοι
Μια συζήτηση με τη Ning Leng, Επίκουρη Καθηγήτρια στη Σχολή Δημόσιας Πολιτικής McCourt του Πανεπιστημίου Georgetown
Τα δυο αδέλφια αντιμετωπίζουν πληθώρα κατηγοριών μεταξύ των οποίων και trafficking
Όσκαρ Ουάιλντ και Ντέρεκ Τζάρμαν διέκριναν έναν έντονο ερωτισμό στο βλέμμα του
Το ανθρωποειδές G1 της Unitree διαθέτει και κωδικό QR για δωρεές
Έγινε ακόμη πιο γνωστή διεθνώς εξαιτίας των περιβόητων πάρτι «bunga bunga»
Οι εικόνες που καταγράφηκαν από παρευρισκόμενους έδειξαν σκηνές χάους στον χώρο αποβίβασης
Ο ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση και έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μπεγκόνια Γκόμεθ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.