Βέλγος πρίγκιπας διεκδικούσε επίδομα κοινωνικής ασφάλισης - Έχασε τη δικαστική μάχη
Το δικαστήριο των Βρυξελλών έκρινε ότι ο πρίγκιπας δεν δικαιούται παροχές επιπλέον της βασιλικής του επιδότησης
Βέλγιο: Ο πρίγκιπας Λοράν έχασε αγωγή για να λάβει κοινωνική ασφάλιση πέραν της βασιλικής επιδότησης - Το δικαστήριο έκρινε την αίτηση αβάσιμη.
Ο πρίγκιπας Λοράν, μικρότερος γιος του πρώην βασιλικού ζεύγους του Βελγίου, έχασε δικαστική μάχη με την οποία διεκδικούσε κοινωνική ασφάλιση επιπλέον της ετήσιας βασιλικής του επιδότησης.
Το δικαστήριο των Βρυξελλών στο Βέλγιο έκρινε πως τα καθήκοντά του μοιάζουν περισσότερο με εκείνα δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι δεν καλύπτονται από ενιαίο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Ο 61χρονος πρίγκιπας υποστήριξε πως οι δραστηριότητές του είναι αντίστοιχες με αυτές ανεξάρτητων επαγγελματιών και ότι η υπόθεση δεν αφορούσε τα χρήματα αλλά μια "αρχή". Η αγωγή ήταν η πρώτη του είδους στην ιστορία του Βελγίου, σχεδόν 200 χρόνια μετά την ίδρυση του κράτους.
Ο δικηγόρος του, Ολιβιέ Ρέικαερτ, δήλωσε πως ο πελάτης του εξετάζει το ενδεχόμενο έφεσης, σημειώνοντας πως η απόφαση ήταν "λεπτομερής και τεκμηριωμένη".
Πριγκιπική επιδότηση, αλλά χωρίς κοινωνική ασφάλιση
Ο Λοράν λαμβάνει ετήσια επιδότηση €388.000 και διαμένει σε σπίτι χωρίς ενοίκιο. Ωστόσο, όπως δήλωσε, μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων καλύπτει επαγγελματικά έξοδα, με αποτέλεσμα καθαρό μηνιαίο εισόδημα περίπου €5.000, ποσό που –όπως τόνισε– αντιστοιχεί σε έναν ανώτερο υπάλληλο του ιδιωτικού τομέα, αλλά χωρίς πλήρη κοινωνική κάλυψη.
Ο πρίγκιπας τόνισε πως, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, δεν μπορεί να διεκδικήσει επιστροφή ιατρικών εξόδων ή αποζημίωση σε περίπτωση ασθένειας. Σημείωσε επίσης πως ανησυχεί για το μέλλον της οικογένειάς του, καθώς η επιδότηση θα σταματήσει με τον θάνατό του.
Ο Λοράν είναι παντρεμένος με τη Βρετανίδα Κλερ και έχουν τρία παιδιά. Εδώ και 10 χρόνια διατηρεί ίδρυμα για την προστασία των ζώων, παρέχοντας δωρεάν κτηνιατρική περίθαλψη, ενώ δηλώνει πως εκπροσωπεί ενεργά το Βέλγιο με συμμετοχές σε εκδηλώσεις και διοικητικά συμβούλια.
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αυτοαποκαλούμενη «βρομερή αριστερά», η ant-woke και αντι-ελίτ
Η Κομισιόν καταγγέλλει παραβίαση του εμπορικού deal και εξετάζει αντίμετρα ύψους 93 δισ. ευρώ
Προσφυγικοί καταυλισμοί, σκληρές μαρτυρίες και ο άμεσος κίνδυνος του υποσιτισμού
Το κορίτσι περιφερόταν μόνο του ανάμεσα στα συντρίμμια
Με αναρτήσεις AI ο Τραμπ εμφανίζει τη Γροιλανδία και τον Καναδά ως αμερικανικά εδάφη
Οικογένειες δίνουν δείγμα DNA για να διαπιστωθεί αν οι άνθρωποί τους συγκαταλέγονται στους νεκρούς
Το μήνυμα που αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος
Το έγγραφο που εστάλη στις χώρες που έλαβαν πρόσκληση να συμμετέχουν
Πώς περιγράφει το περιστατικό ο άνδρας - Παραμένει η οργή στην Πολιτεία
Η ισχυρή ηλιακή καταιγίδα ενδέχεται να φέρει βόρειο σέλας σε περιοχές που δεν εμφανίζεται συνήθως
Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας, γεννήσεις, θάνατοι
Οι σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης στο επίκεντρο
Τουλάχιστον 40 νεκροί - Στο μικροσκόπιο οι γραμμές των τρένων
Όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Ο Βιτρούβιος έζησε τον 1ο αιώνα π.Χ. και είναι διάσημος για το έργο του De architectura
Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια μετά τη φονική σύγκρουση τρένων
Κατηγορίες για σοβαρές παραβιάσεις ιδιωτικότητας εναντίον της Daily Mail
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.