- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τα ομόλογα είναι ο μεγάλος νικητής μετά την επιβολή δασμών από τον Τραμπ
Τι έγινε με το Ελληνικό 10ετές ομόλογο
Τα ομόλογα είναι ο μεγάλος νικητής μετά την επιβολή δασμών από τον Τραμπ
Eυνοημένα βγαίνουν τα ομόλογα από τον εμπορικό πόλεμο που κήρυξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ μετά την επιβολή υψηλών δασμών. Από την εξέλιξη αυτή διαφαίνεται ότι η αγορά των ομολόγων, η οποία συνέχισε και χθες την ανοδική της πορεία, θα βγει ο μεγάλος νικητής.
Ο κίνδυνος της ύφεσης, ως αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής, στρέφει τους επενδυτές στην «ασφάλεια των ομολόγων» με αποτέλεσμα οι τιμές τους να κινούνται ανοδικά. Είναι ενδεικτικό ότι στις ΗΠΑ, όπου είναι και μεγαλύτερος ο κίνδυνος να διολισθήσει η οικονομία σε ύφεση, (σ.σ Η JP Morgan χθες αύξησε τις πιθανότητες ύφεσης στο 60% από 40%) η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 4%, για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Οκτώβριο. Οι αγορές προξοφλούν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα υποχρεωθεί να μειώσει τα επιτόκια της κατά 0,9% μέχρι το τέλος του έτους.
Οι αναλυτές της Goldman Sachs, της Barclays, της Royal Bank of Canada και της Societe Generale έχουν ήδη μειώσει τις προβλέψεις τους για το τέλος του έτους για τις αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου.
Αναλόγως κινήθηκαν και σήμερα οι ευρωπαικές αγορές ομολόγων. Ιδιαίτερα μάλιστα στην ευρωζώνη όπου οι επενδυτές προεξοφλούν μία ακόμη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Απρίλιο. Πλέον οι αγορές προεξοφλούν τρείς ακόμη μειώσεις των επιτοκίων από την ΕΚΤ (από δύο που εκτιμούσαν πριν την επιβολή των δασμών) καθώς εκτιμούν ότι η επιβολή δασμών θα στερήσει τουλάχιστον 1% από το ΑΕΠ της Ευρωζώνης φέτος, με αποτέλεσμα (αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις αυτές) το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ να υποχωρήσει ακόμη και κάτω από 2%, στο 1,75% από 2,50% που είναι σήμερα.
Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 258 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 91 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Τι έπρεπε να κάνουν; Να αφήσουν ένα παιδί πέντε ετών να πεθάνει από το κρύο;» διερωτήθηκε
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πώς από ένα ταψάκι κέικ έγινε ένα από τα διασημότερα παιχνίδια στον κόσμο
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Αγωγή 5 δισ. δολαρίων κατά της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας
Σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να ζήτησε ακόμη και θέση στο πιλοτήριο
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη του μικρού Λίαμ και του πατέρα του
Αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης από τη φυλακή
Ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη θυμάτων στο σημείο της σύγκρουσης
Γαλλική ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο κατά δεξαμενόπλοιου υπό κυρώσεις, με στήριξη συμμάχων
«Έχουμε όλα τα ατού», προειδοποιεί από το Νταβός - Μεγάλα ευρωπαϊκά ταμεία αποσύρουν ήδη τα κεφάλαιά τους από τις ΗΠΑ
Στο τραπέζι το ζήτημα της Γροιλανδίας, οι εμπορικές απειλές Τραμπ και το αμφιλεγόμενο «Συμβούλιο για την Ειρήνη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.