- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το πολύ προσωπικό δώρο που έκανε ο Πούτιν στον Τραμπ
Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ποιο πραγματικά ήταν αυτό
Το πολύ προσωπικό δώρο που έκανε ο Πούτιν στον Τραμπ - Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ποιο πραγματικά ήταν αυτό
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ένα «πολύ προσωπικό δώρο», δίνοντάς το στον απεσταλμένο του Τραμπ Στιβ Γουίτκοφ την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν είπε τι ήταν το δώρο, αλλά σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Γουίτκοφ είπε ότι πρόκειται για πορτραίτο του Τραμπ που ζωγράφισε ένας Ρώσος επιφανής καλλιτέχνης.
Ο Πεσκόφ τόνισε ότι δεν θα δοθούν περαιτέρω επίσημες πληροφορίες για το δώρο, καθώς αυτό ήταν προσωπικού χαρακτήρα, εκτός αν ο Πούτιν αποφασίσει να δώσει ο ίδιος περισσότερες λεπτομέρειες.
Όταν ο Πούτιν προσευχήθηκε για τον Τραμπ
Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή στον ακροδεξιό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον, ο Γουίτκοφ δήλωσε ότι ο Πούτιν του είπε κατά τη συνάντησή τους πριν περίπου δέκα μέρες ότι προσευχήθηκε για τον Τραμπ όταν ο τελευταίος γλίτωσε για μερικά εκατοστά από απόπειρα δολοφονίας του σε προεκλογική εμφάνιση του τον Ιούλιο του 2024.
Ο Πούτιν «μου αφηγήθηκε μια ιστορία… για το πώς όταν ο πρόεδρος πυροβολήθηκε, πήγε στην τοπική του εκκλησία και συναντήθηκε με τον ιερέα του και προσευχήθηκε για τον πρόεδρο», είπε ο Γουίτκοφ. Ο Πούτιν το έκανε «όχι επειδή... (ο Τραμπ) ενδεχομένως να γινόταν πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά επειδή είχε φιλία μαζί του και προσευχόταν για τον φίλο του».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι υπάρχει επιθυμία και ετοιμότητα τόσο στη Ρωσία όσο και στις ΗΠΑ να σημειωθεί πρόοδος στην πορεία προς μια ειρηνική επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία.
Αυτό αφορά διάφορες πτυχές, που θα συζητηθούν στις διαπραγματεύσεις στο Ριάντ μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών εκπροσώπων, είπε.
Οι συνομιλίες, όπως ανέφερε, επικεντρώνονται στην ασφάλεια της ναυτιλίας στη Μαύρη Θάλασσα, ειδικά για τις ουκρανικές μεταφορές σιτηρών. Η Ρωσία ακύρωσε την προηγούμενη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας με την αιτιολογία ότι παραβιάζονταν τα συμφέροντά της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Χάρβαρντ είχε μηνύσει την κυβέρνηση πέρυσι
Το μυστήριο για την υγεία του συνεχίζονται
Λίγο λιγότερα από 100 πλοία έχουν περάσει από τα Στενά του Ορμούζ από τις αρχές Μαρτίου
Το μέτρο εντάσσεται σε μια... ευρύτερη στρατηγική αντιμετώπισης της δημογραφικής κρίση
H συνάντηση πήρε απρόσμενη τροπή και για έναν ακόμα λόγο
Παρά τη διακοπή, ο Βρετανός πολιτικός συνέχισε κανονικά την ομιλία το
Πρόκειται για παλαιό δοχείο δηλητηρίου
O σταρ των πολεμικών τεχνών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών
Στον νέο κόσμο κυριαρχεί η δύναμη. Στην οικονομία κυριαρχούν τα λίγα πανίσχυρα μονοπώλια. Στην παγκόσμια πολιτική οι τρεις υπερδυνάμεις.
«Διαμαρτύρονται αλλά δεν θέλουν να βοηθήσουν»
MKO κάνουν λόγο για εξαιρετικά γρήγορη δίκη και για ομολογία που φέρεται να αποσπάστηκε υπό πίεση
Το μήνυμα του Μακρόν στη Ρωσία
Γιατί η συνοδεία εμπορικών πλοίων και τάνκερ δεν είναι εύκολη υπόθεση
Ο καλλιτέχνης από τη Νέα Ορλεάνη αποδέχθηκε κατηγορία τρίτου βαθμού - Το βεβαρημένο ιστορικό του
«Δεν θα μείνουμε άπραγοι», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς
Σκηνικό ρήξης αποκαλύφθηκε τις τελευταίες 24 ώρες
Ο πόλεμος έχει εξαπλωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή στοιχίζοντας τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων
Πώς συνδέεται μια τέτοια επιχείρηση με τα Στενά του Ορμούζ
Οι νόμοι μποϊκοτάζ που σκέφτεται να ενεργοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.