- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τραμπ μετά τη συνομιλία με Πούτιν: Αυτός ο πόλεμος δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ήμουν πρόεδρος
Τι αποκάλυψε για το τηλεφώνημα με τον Ρώσο πρόεδρο
Τραμπ μετά τη συνομιλία με Πούτιν: Αυτός ο πόλεμος δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ήμουν πρόεδρος
«Η τηλεφωνική μου συνομιλία σήμερα με τον πρόεδρο Πούτιν ήταν πολύ καλή και παραγωγική» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την επικοινωνία τους.
«Συμφωνήσαμε σε μια άμεση κατάπαυση του πυρός σε όλη την ενέργεια και τις υποδομές, με την κατανόηση ότι θα εργαστούμε γρήγορα για μια πλήρη κατάπαυση του πυρός και, τελικά, για τον τερματισμό αυτού του πολύ φρικτού πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Αυτός ο πόλεμος δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ήμουν πρόεδρος! Συζητήθηκαν πολλά στοιχεία ενός Συμβολαίου για την Ειρήνη, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι χιλιάδες στρατιώτες σκοτώνονται και ότι τόσο ο πρόεδρος Πούτιν όσο και ο πρόεδρος Ζελένσκι θα ήθελαν να δουν τον τερματισμό του. Αυτή η διαδικασία είναι τώρα σε πλήρη ισχύ και εφαρμογή, και εμείς, ελπίζω, για το καλό της Ανθρωπότητας, θα τελειώσουμε τη δουλειά!» ανέφερε στο μήνυμα του ο Τραμπ.
Τι συμφώνησαν σήμερα Τραμπ και Πούτιν
Να σημειωθεί ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε ήμερα με την πρόταση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσουν η Ρωσία και η Ουκρανία να πλήττουν η μία την ενεργειακή υποδομή της άλλης για 30 ημέρες και έδωσε αντίστοιχη εντολή στον ρωσικό στρατό, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Το Κρεμλίνο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι δύο ηγέτες είχαν μια «λεπτομερή και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων» σχετικά με την Ουκρανία κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, κατά την οποία ο Πούτιν δήλωσε ότι η επίλυση της σύγκρουσης πρέπει να είναι «συνολική, βιώσιμη και μακροπρόθεσμη», λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας και τα βαθύτερα αίτια του πολέμου.
«Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι η κίνηση προς την ειρήνη θα ξεκινήσει με την κατάπαυση του πυρός για την ενέργεια και τις υποδομές, καθώς και με τεχνικές διαπραγματεύσεις για την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός στη Μαύρη Θάλασσα, την πλήρη κατάπαυση του πυρός και τη μόνιμη ειρήνη», ανέφερε το κείμενο του Λευκού Οίκου.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την πρόταση των ΗΠΑ για εκεχειρία 30 ημερών, στην οποία συμφώνησε η Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα. Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ο Πούτιν έθεσε «σημαντικά ζητήματα» σχετικά με την παρακολούθηση μιας τέτοιας εκεχειρίας και την αποτροπή της χρήσης της από την Ουκρανία για την κινητοποίηση περισσότερων στρατιωτών και τον επανεξοπλισμό της.
«Τονίστηκε ότι η βασική προϋπόθεση για την αποτροπή της κλιμάκωσης της σύγκρουσης και την προσπάθεια επίλυσής της με πολιτικά και διπλωματικά μέσα θα πρέπει να είναι η πλήρης παύση της ξένης στρατιωτικής βοήθειας και της παροχής πληροφοριών πληροφοριών στο Κίεβο», ανέφερε το Κρεμλίνο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.