- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Nτόναλντ Τραμπ: Χαρακτήρισε τον Ζελένσκι «δικτάτορα που δεν κάνει εκλογές»
Μεγαλώνει η ένταση ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον
Nτόναλντ Τραμπ: Χαρακτήρισε τον Ζελένσκι «δικτάτορα που δεν κάνει εκλογές»
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι «καλύτερα να κινηθεί γρήγορα», αποκαλώντας τον «δικτάτορα χωρίς εκλογές», αφού ο Ουκρανός πρόεδρος Τετάρτη κατηγόρησε τον Αμερικανό όμολογο του ότι είναι παγιδευμένος σε μια «φούσκα παραπληροφόρησης».
«Ένας δικτάτορας χωρίς εκλογές, ο Ζελένσκι καλύτερα να κινηθεί γρήγορα αλλιώς δεν θα του μείνει χώρα», έγραψε ο Τραμπ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Τετάρτη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι παγιδευμένος σε μια «φούσκα παραπληροφόρησης» και απέρριψε έναν ψευδή ισχυρισμό του Αμερικανού προέδρου ότι η δημοτικότητά του είναι στο 4%.
Ο Ζελένσκι, του οποίου το ποσοστό αποδοχής ανέρχεται στο 57%, δήλωσε ότι οι προσπάθειες αντικατάστασής του δεν θα αποδώσουν, μία ημέρα αφότου ο Τραμπ τον κατηγόρησε ότι ξεκίνησε τον πόλεμο με τη Ρωσία και δήλωσε ότι είναι ευρέως αντιδημοφιλής με τον ουκρανικό λαό.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεκίνησε όταν η Μόσχα έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία σε μια εισβολή πλήρους κλίμακας πριν από τρία χρόνια.
Ο Ουκρανός ηγέτης, στις πρώτες του δηλώσεις ως απάντηση, άφησε να εννοηθεί ότι ο Τραμπ επαναλαμβάνει παραπληροφόρηση σχετικά με την κατάσταση, η οποία, όπως είπε, προέρχεται τελικά από τη Μόσχα.
«Καθώς μιλάμε για το 4%, έχουμε δει αυτή την παραπληροφόρηση, καταλαβαίνουμε ότι προέρχεται από τη Ρωσία», δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την ουκρανική τηλεόραση. «Ο πρόεδρος Τραμπ... δυστυχώς ζει σε αυτόν τον χώρο παραπληροφόρησης», πρόσθεσε. «Γύρω από τον Τραμπ υπάρχει μια φούσκα παραπληροφόρησης».
Η εξελισσόμενη διπλωματία, αρχής γενομένης από την τηλεφωνική επικοινωνία του Τραμπ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πριν από μία εβδομάδα, έχει προκαλέσει συναγερμό στη Δύση καθώς υπάρχουν φόβοι ότι οι δύο ηγέτες θα μπορούσαν να συνάψουν μια γρήγορη συμφωνία που θα αγνοούσε τα συμφέροντα ασφαλείας τους.
Ο Τραμπ έστειλε τον υπουργό Οικονομικών του Σκοτ Μπέσεντ στο Κίεβο την περασμένη εβδομάδα με μια συμφωνία για πρόσβαση στους φυσικούς πόρους της Ουκρανίας. Ο Ζελένσκι δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι δεν την υπέγραψε καθώς δεν προσέφερε εγγυήσεις σε αντάλλαγμα.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι περισσότερες γυναίκες που προσέγγισε είτε τον αγνόησαν είτε απέρριψαν ευγενικά τις προσπάθειές του
Για τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών
Πενταπλασιάστηκε η εκλογική της απήχηση από το 1995 - Κατακόρυφη άνοδος την τελευταία τριετία
Το ρεκόρ κατείχε από το 1994 μέχρι σήμερα μια δασκάλα από τη Βόρεια Ιρλανδία
Δεν πρόκειται για έλλειψη χρημάτων ούτε για τεχνολογικό κενό
Ο ιδιοκτήτης του ράντσου προσφέρει αμοιβή 5.000 δολαρίων
Τα μισά θύματα είναι ανήλικοι
Μια συζήτηση με τη Ning Leng, Επίκουρη Καθηγήτρια στη Σχολή Δημόσιας Πολιτικής McCourt του Πανεπιστημίου Georgetown
Τα δυο αδέλφια αντιμετωπίζουν πληθώρα κατηγοριών μεταξύ των οποίων και trafficking
Όσκαρ Ουάιλντ και Ντέρεκ Τζάρμαν διέκριναν έναν έντονο ερωτισμό στο βλέμμα του
Το ανθρωποειδές G1 της Unitree διαθέτει και κωδικό QR για δωρεές
Έγινε ακόμη πιο γνωστή διεθνώς εξαιτίας των περιβόητων πάρτι «bunga bunga»
Οι εικόνες που καταγράφηκαν από παρευρισκόμενους έδειξαν σκηνές χάους στον χώρο αποβίβασης
Ο ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση και έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μπεγκόνια Γκόμεθ
Τα μέτρα προφύλαξης για τους εργαζόμενους και οι θερμοκρασίες - ρεκόρ
Οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο στο τέλος της εβδομάδας
Η Λία Στιούαρτ επέζησε μετά από σοβαρά τραύματα και συνεχίζει τη νοσηλεία της σε ΜΕΘ στο Σίδνεϊ
Οι δραματικές εικόνες που κατέγραψε η κάμερα
Εξήγησε πώς πήγε να τον εκβιάσει ο Επστάιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.