- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κρεμλίνο: Πούτιν και Τραμπ ενδέχεται να συναντηθούν ακόμη και πριν από το τέλος Φεβρουαρίου
«Οι συνομιλίες χθες στο Ριάντ επικεντρώθηκαν κυρίως στις ρωσοαμερικανικές διμερείς σχέσεις»
Έρχεται συνάντηση Πούτιν - Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία - Οι δηλώσεις του Κρεμλίνου
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα μπορούσαν να συναντηθούν ακόμη και αυτόν τον μήνα, αν και η πρώτη από το 2021 συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο των ηγετών των δύο χωρών θα χρειαστεί χρόνο για να προετοιμαστεί, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι μάλλον θα συναντηθεί με τον Πούτιν αυτόν τον μήνα και απέρριψε τις ανησυχίες της Ουκρανίας όσον αφορά το γεγονός ότι έμεινε εκτός των συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας που έγιναν χθες, Τρίτη, στο Ριάντ, υποδηλώνοντας ότι το Κίεβο θα μπορούσε να έχει επιτύχει συμφωνία με τη Ρωσία νωρίτερα. Ερωτηθείς αν μια συνάντηση του Πούτιν με τον Τραμπ θα μπορούσε να γίνει αυτόν τον μήνα, το πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι ο Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε: «Πιθανόν. Και πιθανόν όχι».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι οι συνομιλίες χθες στο Ριάντ επικεντρώθηκαν κυρίως στις ρωσοαμερικανικές διμερείς σχέσεις, αλλά υπογράμμισε επίσης ότι αποτέλεσαν ένα «πολύ σημαντικό βήμα» προς την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος συμπληρώνει σε λίγες ημέρες τον τρίτο χρόνο του. «Ένα πολύ σημαντικό βήμα έγινε προς την κατεύθυνση της δημιουργίας των συνθηκών για μια ειρηνική ρύθμιση», δήλωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. «Οι δύο πλευρές επέδειξαν την απαραίτητη πολιτική βούληση, εννοώ με αυτό τη Ρωσία και τις ΗΠΑ», πρόσθεσε.
«Προκειμένου να λάβουμε, μεταφορικά μιλώντας, μέτρα αναζωογόνησης, διπλωμάτες θα αρχίσουν τώρα να εργάζονται βάσει της συμφωνίας που συνήψε χθες ο (Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι) Λαβρόφ με τον (υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο) Ρούμπιο», υπογράμμισε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που επικαλούνται ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. «Ωστόσο αυτό είναι το πρώτο βήμα... Φυσικά, είναι αδύνατο να τα φτιάξεις όλα σε μια ημέρα ή μια εβδομάδα. Είναι μακρύς ο δρόμος», πρόσθεσε.
Οι συνομιλίες στο Ριάντ ήταν οι πρώτες κατά τις οποίες αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Ρωσίας συναντήθηκαν για να συζητήσουν τρόπους για να σταματήσει η φονικότερη σύγκρουση στην Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη συνάντηση αυτή δεν είχαν προσκληθεί Ουκρανοί ή Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Το Κίεβο δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί καμία συμφωνία που θα επιβληθεί χωρίς τη συγκατάθεσή του.
Διαβάστε επίσης → Ο Τραμπ του Μεσοπολέμου, από τη δυστοπία στην πραγματικότητα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Το πλοίο μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ
Δεξαμενόπλοιο υπό παναμαϊκή σημαία δέχθηκε επίθεση - Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατασβέστηκε
Γιατί ο φόβος του ισλαμισμού δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά
Διπλωματική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου για τους οικισμούς
Ο κόσμος των καθαρτικών, της πρόκλησης εμετού και της ανηλεούς κατάναλωσης φαγητού
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Ο Μερτς έχει δεσμευτεί να παραμείνει στην εξουσία και να προωθήσει ένα εμβληματικό πακέτο επώδυνων μεταρρυθμίσεων
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.