- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ντόναλντ Τραμπ καθαιρεί όλους τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς της εποχής Μπάιντεν
Ριζικές αλλαγές από τον Αμερικανό πρόεδρο
Ο Ντόναλντ Τραμπ καθαιρεί όλους τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς της εποχής Μπάιντεν - Ριζικές αλλαγές από τον Αμερικανό πρόεδρο
Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε γνωστό χθες Τρίτη πως διέταξε να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης όλοι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς που είχαν ονομαστεί από τον προκάτοχό του Τζο Μπάιντεν.
«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, το υπουργείο Δικαιοσύνης πολιτικοποιήθηκε όσο ποτέ πριν», υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω Truth Social. Ο μεγιστάνας απέδιδε κατά σύστημα τις ποινικές διώξεις σε βάρος του στην «εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης» που πρόσαπτε στην προηγούμενη κυβέρνηση των Δημοκρατικών.
«Έτσι, διέταξα τον άμεσο τερματισμό (των θητειών) όλων των εισαγγελέων που απέμεναν από την ‘εποχή Μπάιντεν’», πρόσθεσε, επικαλούμενος την ανάγκη να «νοικοκυρευτεί» το σύστημα δικαιοσύνης και να «αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη» σε αυτό κατά τη νέα, «χρυσή εποχή» της Αμερικής που ευαγγελίζεται.
Είναι κάτι σαν έθιμο στις ΗΠΑ κάθε νέος πρόεδρος να αντικαθιστά τους 93 ομοσπονδιακούς εισαγγελείς που είχε διορίσει ο προκάτοχός του.
Άλλωστε, πολλοί από τους εισαγγελείς που είχαν ονομαστεί επί προεδρίας Μπάιντεν δεν περίμεναν καν την αλλαγή φρουράς στον Λευκό Οίκο για να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.
Στα τέλη Ιανουαρίου, ο μεταβατικός υπουργός Δικαιοσύνης απέπεμψε πολλούς πρώην συνεργάτες του πρώην ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ, που χειρίστηκε τις δυο ομοσπονδιακές διώξεις σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ — προτού εγκαταλειφθούν μετά την εκλογική νίκη του τον Νοέμβριο. Εξήγησε πως δεν θα μπορούσε να έχει «εμπιστοσύνη» σ’ αυτούς για την «πιστή εφαρμογή του προγράμματος του προέδρου» Τραμπ, εξαιτίας «του σημαντικού ρόλου τους στις διώξεις» σε βάρος του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε τελικά στη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία
Η Ντανιέλα Σαντανκέ ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει»
Η νικήτρια φωτογραφία «Flying Rodent» αιχμαλώτισε τον νεαρό λύγκα σε μια μοναδική κυνηγετική στιγμή
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο
«Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ είναι υπερβολικές»
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC παραμένει αγνοούμενη για πάνω από 50 ημέρες
Φορούσε μπλούζα με γραμμένη την λέξη «vendetta» και βιντεοσκόπησε την επίθεση
Η Τεχεράνη θεώρησε υπερβολικό το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Θα διαδεχθεί τον Τιμ Ντέιβι, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου
Η Άγκυρα προσπαθεί να τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής
Αρχικά προβλέπεται εκεχειρία ενός μήνα - «Διαπραγματεύεστε με τον εαυτό σας», λέει η Τεχεράνη
«Μαζί, οι δύο χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία»
Το Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στον ευρύτερο φάκελο αποκαλύψεων
Τρεις δεκαετίες μετά την καταδίκη
Yπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συντονισμός
Το βίντεο καταγράφει τη συμπλοκή, η οποία αφήνει τον γείτονα με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο
Ο Τραμπ ψήφισε με επιστολική ψήφο στις εκλογές της κομητείας Παλμ Μπιτς
O Αντρέα Ντελμάστρο διατηρούσε ποσοστό στα καταστήματα αυτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.