- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιταλία: Δεκαπεντάχρονος νεοναζί ετοιμαζόταν να δολοφονήσει άστεγο
Ο έφηβος φέρεται να ήταν μέλος διεθνούς νεοναζιστικής ομάδας
Ιταλία: Δεκαπεντάχρονος νεοναζί ετοιμαζόταν να δολοφονήσει άστεγο
Ένας 15χρονος έφηβος, ο οποίος φέρεται να είχε ταυτιστεί πλήρως με τη νεοναζιστική ιδεολογία, συνελήφθη σήμερα στην πόλη Μπολτσάνο, στην περιφέρεια Άνω Αδίγη της βορειοανατολικής Ιταλίας.
Σύμφωνα με τις αρχές της Ιταλίας, ο δεκαπεντάχρονος ήταν έτοιμος να πραγματοποιήσει δολοφονική επίθεση κατά άστεγου έξω από αθλητική εγκατάσταση της περιοχής και να προβάλει, στη συνέχεια, την εγκληματική του πράξη στο «σκοτεινό διαδίκτυο». Ο Τύπος προσθέτει, δε, ότι οι εισαγγελείς κατέσχεσαν υλικό που ανήκε στον συλληφθέντα, το οποίο παραπέμπει σε νεοναζιστικές και σατανιστικές ομάδες.
Οι καταγγελίες που του απαγγέλθηκαν είναι συμμετοχή σε οργάνωση που αποσκοπούσε σε τρομοκρατική δράση, κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, παράνομη οπλοφορία, κατοχή και διάδοση παιδοπορνογραφικού υλικού. Ο έφηβος φέρεται να ήταν μέλος διεθνούς νεοναζιστικής ομάδας. Κατά τη διάρκεια εφόδου στην κατοικία του, κατασχέθηκαν δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, καθώς και ένα τσεκούρι.
Τα μέλη της συγκεκριμένης νεοναζιστικής ομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν συμφωνήσει να οργανώσουν μια «εβδομάδα τρόμου». Να δολοφονήσουν, δηλαδή, έναν μετανάστη ή έναν άστεγο, και στη συνέχεια να αναρτήσουν σχετικό βίντεο στο «σκοτεινό διαδίκτυο».
«Η περίπτωση αυτή προκαλεί τεράστια εντύπωση και ανησυχία τόσο λόγω της ηλικίας του συλληφθέντα, όσο και σε σχέση με τις διεθνείς επαφές του -τρομοκρατικού χαρακτήρα - αλλά και τους στόχους του», δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας του Μπολτσάνο, Πάολο Σαρτόρι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έξι τραυματίες, ζημιές σε δρόμους και σπίτια - Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην Ευρώπη και ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας στο νέο σύστημα ασφάλειας
Οι αναρτήσεις στα social media και η νοσηλεία του 31χρονου
Η ιστορία του Ταχίρις Ντος Σάντος
Το κέρατο του ταύρου προκάλεσε εσωτερική πληγή 10 εκατοστών
Πώς τα ψάρια έγιναν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης
Η ιστορία της Μάιλι δεν είναι η μοναδική
Oι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα
Παραδέχτηκε στη κοινοβουλευτική συζήτηση το λάθος διορισμό και την άγνοια ελέγχου ασφαλείας
Για απόπειρα εκβιασμού κάνει λόγο η εταιρεία
Έριξε το αυτοκίνητο της έξω από κλαμπ με πεζούς στο δρόμο
Το πάρκο Leinbach βρίσκεται κοντά στο Γυμνάσιο Thomas Jefferson
Η Ζιζέλ Πελικό ήταν μόνο η αρχή...
Υπό φυσιολογικές συνθήκες περνούν καθημερινά περίπου 130 πλοία
Υποχρεωτικός έλεγχος συμβατότητας με την ΕΕ πριν τη Βουλή - Κίνδυνος παγώματος κονδυλίων
Έκρηξη Τραμπ για κατάρριψη F-15, με συμβούλους να τον κρατούν εκτός κρίσιμων αποφάσεων
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσωπικής συνάντησης με την ηγεσία της Τεχεράνης
Κράτη της Ευρώπης αναπτύσσουν δικές τους πλατφόρμες επικοινωνίας – Ανησυχία για ασφάλεια και εξάρτηση
Παρά την κατάρρευση της ποινικής δίωξης – Ο ηθοποιός οδηγείται σε αστική διαδικασία
Καθησυχάζει η Επιτροπή για τις αερομεταφορές, παρά την ανησυχία για τη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.