- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Bρετανία: Αναγκαστική προσγείωση στο Gatwick μετά από πρόσκρουση αεροσκάφους σε δύο κύκνους
Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί
Bρετανία: Αναγκαστική προσγείωση στο Gatwick μετά από πρόσκρουση αεροσκάφους σε δύο κύκνους
Δύο κύκνοι έπεσαν πάνω σε ένα επιβατικό αεροσκάφος λίγα δευτερόλεπτα μετά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ στη Βρετανία, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να κάνει γρήγορα αναγκαστική προσγείωση, αναφέρουν δημοσιεύματα.
Τα δύο πουλιά έσπασαν το παρμπρίζ της πτήσης στη Βρετανία καθώς έπεσαν πάνω στο αεροπλάνο με ταχύτητα περίπου 185 χλμ/ώρα. Η πτήση της Tui με προορισμό το Πράσινο Ακρωτήριο ανέβηκε σε ύψος περίπου 1.000 ποδών προτού οι πιλότοι αναγκαστούν να κάνουν σήμα κινδύνου.
Οι πρώτες εικόνες δείχνουν αίμα να έχει πέσει πάνω σε ένα από τα παράθυρα της καμπίνας του αεροπλάνου. Ένα μεγάλο σχίσιμο φαίνεται επίσης στην άτρακτο κάτω από το παράθυρο. Το αεροπλάνο φέρεται να χρειάστηκε να μεταφερθεί εκτός του διαδρόμου προσγείωσης, καθώς οι δύο πιλότοι που βρίσκονταν μέσα δεν μπορούσαν να δουν έξω.
Μια πηγή δήλωσε στη Sun: «Τα χτυπήματα πουλιών δεν είναι ασυνήθιστα στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά αυτό ήταν σε κλίμακα τρόμου που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Πιστεύεται ότι τουλάχιστον δύο γιγάντιοι κύκνοι έπεσαν πάνω στο τζετ καθώς αυτό έφτασε σε μεγάλη ταχύτητα. Το τεράστιο μέγεθος των πτηνών και το διπλό χτύπημα, διαπέρασαν την μπροστινή άτρακτο του τζετ».
Τον περασμένο Δεκέμβριο, 179 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πιθανό χτύπημα πουλιού σε μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές καταστροφές που έπληξαν τη Νότια Κορέα.
Τον Νοέμβριο, ένα επιβατικό αεροπλάνο φάνηκε επίσης να παίρνει φωτιά αφού υπέστη πρόσκρουση πουλιών λίγο μετά την απογείωσή του από την Ιταλία.
Πηγή: Telegraph
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.