- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Σουηδία: Πυροβολισμοί σε σχολείο με τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες
Φόβοι για περισσότερες απώλειες
Τουλάχιστον ένα άτομο απομακρύνθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Πυροβολισμοί αναφέρθηκαν στο σχολείο Risbergska στην περιοχή Västhaga του Örebro της Σουηδίας λίγο πριν από τη 1 μ.μ. τοπική ώρα, με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Lars Hedelin να επιβεβαιώνει στην Expressen ότι «υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή».
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι φέρεται να έχουν τραυματιστεί, ενώ η σουηδική αστυνομία, οι υπηρεσίες διάσωσης και τα ασθενοφόρα βρίσκονται στο σημείο για να χειριστούν την κατάσταση. Η περιοχή έχει αποκλειστεί.
Αστυνομικά αυτοκίνητα και ασθενοφόρα κατέβηκαν στο Västhaga, καθώς η αστυνομία απέκλεισε το σχολείο, δημιουργώντας μια περίμετρο γύρω από το κτίριο. Ο διευθυντής Mattias Molin δήλωσε ότι πολλά παιδιά απομακρύνθηκαν, αλλά πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζω περισσότερα από αυτά. Δεν ξέρουμε τίποτα ακόμα».
Εν τω μεταξύ, μια εικόνα που τραβήχτηκε μέσα στο σχολείο και δημοσιεύτηκε από τον σουηδικό Τύπο έδειχνε ένα άτομο να κείτεται στο πάτωμα μιας αίθουσας διδασκαλίας δίπλα σε αναποδογυρισμένες καρέκλες που χρησιμοποιήθηκαν για να οχυρωθεί η πόρτα της τάξης.
Αρκετοί άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν τραυματιστεί, με την Expressen να αναφέρει ότι τουλάχιστον ένα άτομο απομακρύνθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
«Πρόκειται για μια τεράστια προσπάθεια, δεν μπορώ να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Sophia Jiglind στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Σουηδίας SVT.
Όμως η Aftonbladet μετέδωσε ότι τα νοσοκομεία στο Örebro αδειάζουν τις αίθουσες επειγόντων περιστατικών και τις μονάδες εντατικής θεραπείας για να υποδεχθούν τα θύματα των πυροβολισμών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.