- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Aεροπορικό δυστύχημα στην Ουάσινγκτον: Ο Τραμπ ρίχνει μέρος της ευθύνης στα προγράμματα ποικιλομορφίας
Εξαπέλυσε πυρά στους πρώην προέδρους Τζο Μπάιντεν και Μπαράκ Ομπάμα
Aεροπορικό δυστύχημα στην Ουάσινγκτον: Ο Τραμπ ρίχνει μέρος της ευθύνης στα προγράμματα ποικιλομορφίας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς προκατόχους τους και τα προγράμματα που προωθούν την ποικιλομορφία στο εργασιακό περιβάλλον, για την αεροπορική τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 67 ανθρώπους στην Ουάσινγκτον.
Εξήντα τέσσερις άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος που συγκρούστηκε με ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, με τριμελές πλήρωμα, αργά το βράδυ της Τετάρτης, τοπική ώρα, πάνω από τον ποταμό Ποτόμακ της Ουάσινγκτον.
«Ήταν μια σκοτεινή και φρικτή νύχτα στην πρωτεύουσα και την ιστορία της χώρας μας», σημείωσε αρχικά ο Τραμπ, υποσχόμενος ότι θα διεξαχθεί έρευνα σε βάθος για να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.
Στη συνέχεια ωστόσο, εξαπέλυσε πυρά στους πρώην προέδρους Τζο Μπάιντεν και Μπαράκ Ομπάμα οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, περιόρισαν τις απαιτήσεις όσον αφορά την αεροπορική ασφάλεια. «Εγώ έδωσα προτεραιότητα στην ασφάλεια. Ο Ομπάμα και ο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί έδωσαν προτεραιότητα στην πολιτική», είπε, αναφερόμενος στα προγράμματα που προωθούν την ποικιλομορφία στους κόλπους της κυβέρνησης και, πιο συγκεκριμένα, στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).
«Έδωσαν ακόμη και οδηγία: ‘Υπερβολικά λευκή’. Όμως, εμείς θέλουμε ικανούς ανθρώπους», είπε.
Όταν ρωτήθηκε κατ’ επανάληψη αν κατηγορεί τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και τα προγράμματα προώθησης της ποικιλομορφίας για να δικαιολογήσει την καταστροφή, παραδέχτηκε ότι «δεν γνωρίζει» ακόμη ποιος φταίει αλλά πρόσθεσε πως «θα μπορούσε να είναι έτσι».
Ταυτόχρονα, σχολίασε ότι το στρατιωτικό ελικόπτερο ακολουθούσε μια «απίστευτα κακή» πορεία.
Το σημερινό δυστύχημα είναι η χειρότερη αεροπορική καταστροφή που έχει σημειωθεί στις ΗΠΑ από το 2001, όταν ένα αεροσκάφος της American Airlines συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Τζ.Φ.Κένεντι της Νέας Υόρκης.
Δύτες ανέσυραν πτώματα από τα παγωμένα νερά του ποταμού, στην Ουάσινγκτον. Στην επιφάνεια αναδύονταν συντρίμμια του ελικοπτέρου και του αεροπλάνου. Ο αρχηγός της πυροσβεστικής, Τζον Ντόνελι, είπε ότι πλέον η επιχείρηση «διάσωσης» μετεξελίχθηκε σε «επιχείρηση ανάσυρσης» των νεκρών.
Σύμφωνα με την FAA, το αεροσκάφος Bombardier της American Airlines συγκρούστηκε με το ελικόπτερο Sikorsky H-60 ενώ πλησίαζε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρίγκαν. Η σύγκρουση θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, εκτίμησε ο Σον Ντάφι, ο νέος υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης Τραμπ.
Το πλήρωμα του ελικοπτέρου ήταν «σχετικά έμπειρο» και πραγματοποιούσε «νυχτερινή εκπαιδευτική πτήση ρουτίνας», είπε εξάλλου ο νέος υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ. Οι τρεις στρατιωτικοί ήταν εξοπλισμένοι με διόπτρες νυχτερινής όρασης.
Στην καταγραφή των συνομιλιών από τον πύργο ελέγχου ακούγονται οι ελεγκτές να ρωτούν πολλές φορές τον κυβερνήτη του ελικοπτέρου εάν έχει δει το αεροπλάνο και στη συνέχεια του δίνουν εντολή «να περάσει από πίσω» του.
«Είδα μόλις μια μπάλα φωτιάς και μετά εξαφανίστηκε» λέει ένας ελεγκτής, αφού διακόπηκε η επικοινωνία με το ελικόπτερο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αντιφατικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου
Η ιστορία της μεγάλης και μοναδικής απόδρασης από τη φυλακή - φρούριο
Υπό τον φόβο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να εισβάλει στο νησί της Αρκτικής
Το Χάρβαρντ είχε μηνύσει την κυβέρνηση πέρυσι
Η γυναίκα τέθηκε τελικά υπό κράτηση και απελάθηκε στη Βραζιλία
Βρετανοί υπουργοί συναντήθηκαν για να συζητήσουν τις ενέργειες του Ιράν
Το μυστήριο για την υγεία του συνεχίζονται
Λίγο λιγότερα από 100 πλοία έχουν περάσει από τα Στενά του Ορμούζ από τις αρχές Μαρτίου
Το μέτρο εντάσσεται σε μια... ευρύτερη στρατηγική αντιμετώπισης της δημογραφικής κρίση
H συνάντηση πήρε απρόσμενη τροπή και για έναν ακόμα λόγο
Παρά τη διακοπή, ο Βρετανός πολιτικός συνέχισε κανονικά την ομιλία το
Πρόκειται για παλαιό δοχείο δηλητηρίου
O σταρ των πολεμικών τεχνών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών
Στον νέο κόσμο κυριαρχεί η δύναμη. Στην οικονομία κυριαρχούν τα λίγα πανίσχυρα μονοπώλια. Στην παγκόσμια πολιτική οι τρεις υπερδυνάμεις.
«Διαμαρτύρονται αλλά δεν θέλουν να βοηθήσουν»
MKO κάνουν λόγο για εξαιρετικά γρήγορη δίκη και για ομολογία που φέρεται να αποσπάστηκε υπό πίεση
Το μήνυμα του Μακρόν στη Ρωσία
Γιατί η συνοδεία εμπορικών πλοίων και τάνκερ δεν είναι εύκολη υπόθεση
Ο καλλιτέχνης από τη Νέα Ορλεάνη αποδέχθηκε κατηγορία τρίτου βαθμού - Το βεβαρημένο ιστορικό του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.