- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Mπιλ Γκέιτς κατά Έλον Μασκ και ακροδεξιά: Πρόκειται για παράλογη μ@@@κία
Με αφορμή τις παρεμβάσεις του ανά τον κόσμο
Mπιλ Γκέιτς κατά Έλον Μασκ και ακροδεξιά: Μια παράλογη μ@@@κία
Ο Μπιλ Γκέιτς χαρακτήρισε τον εναγκαλισμό του Έλον Μασκ με ακροδεξιούς πολιτικούς και την προσπάθειά του να παρέμβει στην πολιτική άλλων χωρών -συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου- ως «τρέλα».
Ο Γκέιτς κατηγόρησε τον Μασκ ότι αγκαλιάζει κάθε είδους ακραίους πολιτικούς, εξυμνώντας τον Βρετανό αντι-ισλαμιστή ακτιβιστή Τόμι Ρόμπινσον έναντι του ηγέτη του δεξιού κόμματος Reform και υπέρμαχου του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ.
«Θέλει να προωθήσει την δεξιά, αλλά λέει ότι ο Νάιτζελ Φάρατζ δεν είναι αρκετά δεξιός», δήλωσε ο Γκέιτς στους Sunday Times. «Θέλω να πω, αυτό είναι μια παράλογη μαλακία».
Ο Μασκ έχει εξαπολύσει τις τελευταίες εβδομάδες μια σειρά από αβάσιμες συκοφαντίες εναντίον Βρετανών πολιτικών επειδή υποτίθεται ότι συγκάλυψαν ένα σκάνδαλο βιασμού πριν από μια δεκαετία. Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζει επί του παρόντος έναν νέο νόμο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, ο οποίος θα περιόριζε ορισμένες από τις επιχειρήσεις του Μασκ, συμπεριλαμβανομένου του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης X.
Ο Μασκ - το αφεντικό της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla και της αεροδιαστημικής εταιρείας SpaceX - χαιρέτησε επίσης σε πρόσφατη συγκέντρωση σε ναζιστικό στυλ και απάντησε στην άμεση παγκόσμια καταδίκη που δέχθηκε με την ανάρτηση μιας σειράς λογοπαίγνιων με τη λέξη «ναζί» και συναφείς όρους.
«Είναι πραγματικά τρελό το γεγονός ότι μπορεί να αποσταθεροποιεί τις πολιτικές καταστάσεις σε χώρες», δήλωσε ο Γκέιτς. «Είναι δύσκολο να καταλάβω γιατί κάποιος που έχει εργοστάσιο αυτοκινήτων τόσο στην Κίνα όσο και στη Γερμανία, του οποίου η επιχείρηση πυραύλων εξαρτάται εξαιρετικά από τις σχέσεις με κυρίαρχα κράτη και ο οποίος είναι απασχολημένος με την περικοπή των δαπανών της αμερικανικής κυβέρνησης ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και με τη διοίκηση πέντε εταιρειών, έχει εμμονή με αυτή την ιστορία στο Ηνωμένο Βασίλειο».
Ο Γκέιτς δώρισε 50 εκατ. δολάρια στην προεκλογική εκστρατεία της Καμάλα Χάρις πριν χάσει από τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ και έχει δώσει σχεδόν 60 δισ. δολάρια μέσω του Ιδρύματος Γκέιτς. Τα περισσότερα από τα χρήματα που δώρισε το Ίδρυμα Γκέιτς προορίζονταν να βοηθήσουν στην εξάλειψη ασθενειών όπως η πολιομυελίτιδα, η ελονοσία και ο ιός HIV - ωστόσο έγινε αντικείμενο αντιδράσεων από τους Ρεπουμπλικάνους των ΗΠΑ αφού βοήθησε στη χρηματοδότηση εμβολίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.
Πηγή: Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.