- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
To Ιράν εκτόξευσε πυραύλους εξοπλισμένους με τεχνητή νοημοσύνη
«Κατέστρεψαν με επιτυχία υποθετικούς εχθρικούς στόχους»
Ιράν: Εκτόξευσε πυραύλους εξοπλισμένους με τεχνητή νοημοσύνη - Οι Φρουροί της Επανάστασης διεξάγουν γυμνάσια - Λίγες χώρες στον κόσμο διαθέτουν τεχνολογία ΑΙ
Το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους που κατευθύνονται από τεχνητή νοημοσύνη στη διάρκεια στρατιωτικών γυμνασίων στα ύδατα του Κόλπου, μετέδωσε σήμερα κρατικό μέσο ενημέρωσης.
Από την Παρασκευή, οι Φρουροί της Επανάστασης, ο ιδεολογικός στρατός του Ιράν, διεξάγουν γυμνάσια στο νοτιοδυτικό Ιράν, στα ύδατα του Κόλπου και στις επαρχίες Μπουσέρ και Χουζεστάν, σύμφωνα με την κρατική τηλεόρση.
Η ναυτική δύναμη των Φρουρών «εκτόξευσε πυραύλους Ghaem και Almas εξοπλισμένους με τεχνητή νοημοσύνη από εξελιγμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Mohajer-6 και Ababil-5», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Ιράν: Εκτόξευσε πυραύλους που κατευθύνονται από τεχνητή νοημοσύνη στη διάρκεια γυμνασίων
Οι πύραυλοι αυτοί «κατέστρεψαν με επιτυχία υποθετικούς
εχθρικούς στόχους» στο νοτιοδυτικό Ιράν, πρόσθεσε το IRNA.
Τα γυμνάσια αυτά επέτρεψαν να προστατευτούν «ευαίσθητες εγκαταστάσεις, όπως τα συγκροτήματα αερίου και πετρελαίου της Ασαλουγιέχ, ο πυρηνικός σταθμός (της Μπουσέρ), οι πετρελαϊκές εξέδρες και διυλιστήρια», ανακοίνωσε ο διοικητής της ναυτικής δύναμης των Φρουρών, ο υποναύαρχος Αλιρεζά Τανγκσιρί, σύμφωνα με την τηλεόραση.
Η ανακοίνωση αυτή έγινε αφού ανέλαβε καθήκοντα στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρικτής μιας πολιτικής «μέγιστης πίεσης» επί του Ιράν κατά την προηγούμενη θητεία του (2017-2021).
Ο Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι επιθυμεί μια «συμφωνία» με το Ιράν, ορκισμένο εχθρό των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, ελπίζοντας να αποφύγει πλήγματα εναντίον ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.
Το Ιράν, ο εξοπλισμός του οποίου ήταν άλλοτε σε μεγάλο βαθμό αμερικανικός, υποχρεώθηκε να κατασκευάζει τα δικά του όπλα, όταν η Ουάσινγκτον και η Τεχεράνη διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979 και οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις.
Ένα από τα πιο εκτεταμένα στρατιωτικοβιομηχανικά συμπλέγματα στον κόσμο
Το Ιράν διαθέτει πλέον ένα στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα από τα πιο εκτεταμένα του κόσμου. Τα όπλα του κατασκευάζονται εγχωρίως και κυμαίνονται από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας μέχρι πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.
Εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, λίγες χώρες στον κόσμο διαθέτουν δική τους τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.
Τον Αύγουστο, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να επενδύσει περαιτέρω στον τομέα αυτό.
Τις τελευταίες εβδομάδες, το Ιράν είχε ήδη πραγματοποιήσει στρατιωτικά γυμνάσια σε όλη τη χώρα, κυρίως κοντά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις στο δυτικό και το κεντρικό Ιράν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.