Γάζα: Εικόνες από την επιστροφή δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων στα σπίτια τους
Το Ισραήλ έδωσε τη σχετική άδεια μετά από τη συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωση επιπλέον ομήρων
Γάζα: Εικόνες από την επιστροφή δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων στα σπίτια τους - Το Ισραήλ έδωσε τη σχετική άδεια μετά από τη συμφωνία με τη Χαμάς
Άρχισε σήμερα το πρωί η επιστροφή χιλιάδων Παλαιστίνιων εκτοπισμένων στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας , κατόπιν συμφωνίας στις έμμεσες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, όπως ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Χαμάς στον θύλακο. «Η διέλευση των παλαιστινίων εκτοπισμένων άρχισε κατά μήκος του δρόμου Αρ Ρασίντ, μέσω του δυτικού τμήματος του σημείου ελέγχου Νετσαρίμ προς την πόλη της Γάζας και προς το βόρειο τμήμα» του θυλάκου, είπε ο αξιωματούχος.
Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε πως οι εσωτερικά εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι κάτοικοι θα επιτραπεί σήμερα να αρχίσουν να επιστρέφουν στα σπίτια τους στο βόρειο τμήμα του θυλάκου, έπειτα από συμφωνία με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς που θα επιτρέψει την απελευθέρωση μέσα στην εβδομάδα επιπλέον ομήρων, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Δείτε Live εικόνα από την επιστροφή των Παλαιστινίων στη Βόρεια Γάζα:
Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει να συνεχιστεί η εύθραυστη κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, που έχει υποστεί πελώρια καταστροφή έπειτα από 15 μήνες πολέμου, με σχεδόν όλο τον πληθυσμό (2,4 εκατ. προπολεμικά) να έχει εκτοπιστεί εξαναγκαστικά, στις περισσότερες περιπτώσεις επανειλημμένα.
«Δεκάδες χιλιάδες» εκτοπισμένοι, σύμφωνα με την πολιτική προστασία, εμποδίστηκαν χθες από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να επιστρέψουν στις κοινότητές στον βορρά μέσω διέλευσης στον λεγόμενο διάδρομο Νετσαρίμ, που κόβει στα δυο την μικρή παραθαλάσσια παλαιστινιακή περιοχή.
Δείτε εικόνες από την επιστροφή χιλιάδων Παλαιστίνιων εκτοπισμένων στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν υπάρχει σχέδιο για απαγχονισμούς – Έχουμε τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης», λέει ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης
Άκαρπη η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών
Βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2003
406 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν απελευθερωθεί το τελευταίο διάστημα
Tι αναφέρει η Ιρανή ακτιβίστρια
Ο 82χρονος τραγουδιστής κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική εργασία
Είναι η τέταρτη πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αμερικανοί και Βρετανοί εκκενώνουν βάσεις από τη γύρω περιοχή
Τα κύματα έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες σε ύψος 5 μέτρων
Πρόκειται για την πιο άμεση απειλή της Τεχεράνης προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Σε πρόχειρο νεκροτομείο κοντά στην Τεχεράνη
Όλο αυτόν τον καιρό επικρατούσε μια μορφή εφησυχασμού έναντι της ιρανικής θεοκρατίας. Τώρα επικρατεί αμηχανία.
Η συμμορία διέφυγε και η αξία της λείας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή
Οι αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς
Δεδομένων των κακών διατροφικών του συνηθειών
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Η αντίδραση της Κοπεγχάγης στις απειλές του Τραμπ
Για πρώτη φορά από το 2010 απειλείται η κυριαρχία του Ούγγρου πρωθυπουργού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.