- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέλος το TikTok από την Κυριακή στις ΗΠΑ
Πώληση ή κλείσιμο - Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
Τέλος το TikTok από την Κυριακή στις ΗΠΑ - Πώληση ή κλείσιμο - Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε σήμερα Παρασκευή (17.01) ομόφωνα τον ομοσπονδιακό νόμο που απαγορεύει το TikTok από την Κυριακή, εκτός εάν πωληθεί από τη μητρική του εταιρεία που εδρεύει στην Κίνα, υποστηρίζοντας ότι ο κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια υπερνικά τις ανησυχίες σχετικά με τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου για τους 170 εκατομμύρια χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ωστόσο δεν διαφαίνεται πώλησή του -τουλάχιστον όχι άμεσα- και παρόλο που οι ειδικοί λένε ότι η εφαρμογή του TikTok δεν θα εξαφανιστεί από τα τηλέφωνα των υπαρχόντων χρηστών μόλις τεθεί σε ισχύ ο νόμος στις 19 Ιανουαρίου, οι νέοι χρήστες δεν θα μπορούν να τη κατεβάσουν και οι ενημερώσεις δεν θα είναι διαθέσιμες. Αυτό τελικά θα καταστήσει την εφαρμογή μη λειτουργική, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Εκτός αν το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει την απαγόρευση, όσοι ανοίξουν το TikTok την Κυριακή στις ΗΠΑ, θα οδηγούνται σε μία ιστοσελίδα με πληροφορίες για το κλείσιμο της εφαρμογής.
Τι θα κάνει ο Τραμπ για το TikTok;
Η απόφαση αυτή έρχεται παρά την τοποθέτηση του Ντόναλντ Τραμπ, ότι θα μπορούσε να βρει μια λύση ενώ και η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Τζο Μπάιντεν, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα εφαρμόσει τον νόμο από την ερχόμενη Κυριακή, την τελευταία του ημέρα στον Λευκό Οίκο.
Ο Τραμπ, έχοντας επίγνωση της δημοφιλίας του TikTok και των δικών του 14,7 εκατομμυρίων ακολούθων στην εφαρμογή, βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά του εγχειρήματος από εξέχοντες Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας, που κατηγορούν την κινεζική ιδιοκτήτρια του TikTok, την εταιρεία ByteDance, ότι δεν βρήκε αγοραστή εγκαίρως.
Δεν είναι σαφές ποιες επιλογές έχει ο Τραμπ όταν ορκιστεί πρόεδρος τη Δευτέρα (20/1). Ο νόμος επέτρεπε μια παύση 90 ημερών στον περιορισμό του TikTok, εάν είχε σημειωθεί πρόοδος προς την πώλησή του.
Διαβάστε ακόμη >>> Οι «πρόσφυγες του TikTok» συρρέουν στην κινεζική εφαρμογή RedNote
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις καταχρήσεις και την προεδρική χάρη που έλαβε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ μίλησε ο γιος του Τζο Μπάιντεν
Η Αίγυπτος θα μπορούσε ενδεχομένως να ενταχθεί στη συμφωνία μόλις επιλυθούν ορισμένα τεχνικά θέματα, δήλωσε
Πρώτη προϋπόθεση τίθεται η πλήρης διακοπή κάθε απειλής προς το Ιράν
Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στο κοινοβούλιο του Κοσόβου
Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του με ψήφους 50-49 - Kαθοριστική η ψήφος του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Μπιλ Κάσιντι
Βίντεο-ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση του 14χρονου
Διπλωματική σύγκρουση Ισπανίας και Ιταλίας με φόντο τη Θέουτα
MKO που προωθούν τα πολιτικά και θρησκευτικά σχέδια του Τούρκου προέδρου χρηματοδοτούνται από τις Βρυξέλλες
Η 54χρονη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη διακεκριμένη πυροσβέστη - Είχε ήδη εκτίσει ποινή για το ίδιο έγκλημα
Συντονισμένο δίκτυο παραπληροφόρησης με πάνω από 500.000 προβολές μετά τη μαζική είσοδο μεταναστών
Ο οδηγός δεν αντιλήφθηκε τίποτα, παρά μόνο όταν του έδειξαν το βίντεο
Ελπίδες ότι ο νόμος θα φέρει πιο κοντά το τέλος του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Αστυνομία και εισαγγελικές αρχές παραδέχτηκαν ότι διέπραξαν μια σειρά λαθών
Οι Ισπανοί πολίτες δεν νιώθουν ασφαλείς και το δείχνουν
Νωρίτερα φέτος διεξήχθη στη χώρα ένας πανεθνικός διαγωνισμός μαγειρέματος σκύλου
Μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ και όταν περπατά, σέρνονται στο έδαφος
Περίπου 80 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την κρίση στη Θέουτα, αναφέρουν οι ισπανικές Αρχές
Το τελεσίγραφο της Ισπανίας
Μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.