- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στις 10 Ιανουαρίου η ποινή στον Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση Ντάνιελς - Η οργισμένη αντίδρασή του
Επίθεση στον δικαστή
Στις 10 Ιανουαρίου η ποινή στον Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση Ντάνιελς - Η οργισμένη αντίδρασή του με επίθεση στον δικαστή
Ο Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε ένοχος από ποινικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης για κρυφές πληρωμές στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και σε λίγες ημέρες - στις 10 Ιανουαρίου - θα μάθει ποια θα είναι η ποινή του, ανακοίνωσε ο δικαστής που προήδρευσε στη δίκη.
Ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει «να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου για την ποινή του, μετά την καταδίκη του, στις 10 Ιανουαρίου 2025», διέταξε ο δικαστής Χουάν Μερτσάν την Παρασκευή. Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την οργή του Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε «παράνομη πολιτική επίθεση που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια στημένη παρωδία».
Οργή από τον Ντόναλντ Τραμπ και επίθεση κατά του δικαστή
Σε μία οργισμένη ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο Truth Social, o Ντόναλντ Τραμπ κάνει λόγο για μία «ανύπαρκτη υπόθεση» που έχει παραγραφεί τόσο νομικά όσο και ουσιαστικά. Δεν διστάζει να επιτεθεί στον δικαστικό, χαρακτηρίζοντάς τον «ριζοσπάστη κομματικό». «Μόλις εξέδωσε άλλη μια απόφαση που είναι εν γνώσει του παράνομη, αντιβαίνει στο Σύνταγμά μας και αν ισχύσει, θα είναι το τέλος της Προεδρίας όπως την ξέρουμε», έγραψε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Σέβεται τόσο λίγο το Σύνταγμα που διατηρεί σε ισχύ μια παράνομη εντολή φίμωσης για μένα, τον Πρόεδρό σας και εκλεγμένο Πρόεδρο, μόνο και μόνο για να μην μπορέσω να αποκαλύψω τις αποκλειστικές και παράνομες συγκρούσεις του ιδίου και της οικογένειάς του. Είμαι ο μόνος πολιτικός αντίπαλος στην αμερικανική ιστορία που δεν μου επιτρέπεται να υπερασπιστώ τον εαυτό μου».
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος που καταδικάστηκε για εγκλήματα τον Μάιο, όταν ομόφωνα οι ένορκοι τον έκριναν ένοχο στην υπόθεση της Νέας Υόρκης. Η καταδίκη στην υπόθεση είχε καθυστερήσει για μήνες, καθώς ο Τραμπ έκανε προεκλογική εκστρατεία για την επιστροφή του στην προεδρία. Τον Νοέμβριο, έγινε το πρώτο πρόσωπο που ψηφίστηκε στον Λευκό Οίκο μετά από ποινική καταδίκη. Ο δικαστής ανέφερε επίσης στην απόφασή του ότι ο Τραμπ δεν θα καταδικαστεί εκτίοντας ποινή φυλάκισης.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για μεγαλύτερο αριθμό από την εκτίμηση των 30.000 στρατιωτών που είχε κάνει τον Ιούλιο
Μυστήριο γύρω από την κατάσταση της υγείας του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν
Πώς ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την επιρροή των ΗΠΑ στον κόσμο ο Αμερικανός Πρόεδρος διαφέρει δραματικά από εκείνον των προκατόχων του
Δημιουργείται νέα ερευνητική μονάδα μετά τον εντοπισμό drone με εκρηκτικά κοντά σε ουκρανικό αεροσκάφος
Για τις καταχρήσεις και την προεδρική χάρη που έλαβε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ μίλησε ο γιος του Τζο Μπάιντεν
Η Αίγυπτος θα μπορούσε ενδεχομένως να ενταχθεί στη συμφωνία μόλις επιλυθούν ορισμένα τεχνικά θέματα, δήλωσε
Πρώτη προϋπόθεση τίθεται η πλήρης διακοπή κάθε απειλής προς το Ιράν
Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στο κοινοβούλιο του Κοσόβου
Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του με ψήφους 50-49 - Kαθοριστική η ψήφος του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Μπιλ Κάσιντι
Βίντεο-ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση του 14χρονου
Διπλωματική σύγκρουση Ισπανίας και Ιταλίας με φόντο τη Θέουτα
MKO που προωθούν τα πολιτικά και θρησκευτικά σχέδια του Τούρκου προέδρου χρηματοδοτούνται από τις Βρυξέλλες
Η 54χρονη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη διακεκριμένη πυροσβέστη - Είχε ήδη εκτίσει ποινή για το ίδιο έγκλημα
Συντονισμένο δίκτυο παραπληροφόρησης με πάνω από 500.000 προβολές μετά τη μαζική είσοδο μεταναστών
Ο οδηγός δεν αντιλήφθηκε τίποτα, παρά μόνο όταν του έδειξαν το βίντεο
Ελπίδες ότι ο νόμος θα φέρει πιο κοντά το τέλος του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Αστυνομία και εισαγγελικές αρχές παραδέχτηκαν ότι διέπραξαν μια σειρά λαθών
Οι Ισπανοί πολίτες δεν νιώθουν ασφαλείς και το δείχνουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.