- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ στην Υεμένη: Κινδύνευσε o επικεφαλής του ΠΟΥ
Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε τους αντάρτες «μέχρι να τελειώσουμε τη δουλειά», δηλώνει ο Νετανιάχου
Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ στην Υεμένη: Κινδύνευσε o επικεφαλής του ΠΟΥ - Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε τους αντάρτες «μέχρι να τελειώσουμε τη δουλειά», δηλώνει ο Νετανιάχου
Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι έπληξε σήμερα «στρατιωτικούς στόχους» των Χούθι στην Υεμένη, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις νεκρούς, κατηγορώντας τους υεμενίτες αντάρτες ότι βρίσκονται «στην καρδιά του ιρανικού άξονα τρομοκρατίας», με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να δηλώνει, μετά τις επιδρομές, ότι η χώρα του θα συνεχίσει να πλήττει τους Χούθι «μέχρι να τελειώσουμε τη δουλειά».
«Είμαστε αποφασισμένοι να αποκόψουμε αυτό το παρακλάδι τρομοκρατών του ιρανικού άξονα του κακού. Θα συνεχίσουμε μέχρι τελειώσουμε τη δουλειά», είπε ο Νετανιάχου σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.
«Μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας έπληξαν στρατιωτικούς στόχους του τρομοκρατικού καθεστώτος των Χούθι στη δυτική ακτή και στην ενδοχώρα της Υεμένης», υπόγραμμισε ο IDF σε ανακοίνωσή του, λέγοντας ότι οι βομβαρδισμοί του ήταν απάντηση στις «επανειλημμένες επιθέσεις» των σιιτών ανταρτών «κατά του κράτους του Ισραήλ και των πολιτών του».
Following the approval of operational plans by the Chief of the General Staff, the Minister of Defense and the Prime Minister, IAF fighter jets conducted intelligence-based strikes on military targets belonging to the Houthi terrorist regime on the western coast and inland Yemen… pic.twitter.com/GnjyZgZv4m
— Israel Defense Forces (@IDF) December 26, 2024
Το τηλεοπτικό κανάλι Al Masirah, που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούθι, μετέδωσε πως τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 τραυματίστηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.
Ανάμεσα στους στόχους που επλήγησαν ήταν «υποδομές που χρησιμοποιούσε το τρομοκρατικό καθεστώς των Χούθι για τις στρατιωτικές του δραστηριότητες» στο διεθνές αεροδρόμιο Σαναά στην πρωτεύουσα, σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Χιζιάζ και στη Ρας Κανατίμπ και σε υποδομές στα λιμάνια Χοντέιντα, Σαλίδ και Ρας Κανατίμπ στην ακτή.
«Αυτές τις υποδομές χρησιμοποιούσε το τρομοκρατικό καθεστώς των Χούθι για τη μεταφορά ιρανικών όπλων στην περιοχή και για την είσοδο ανώτερων Ιρανών αξιωματούχων», τόνισε ο IDF.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι ζήτησε από τον στρατό να «καταστρέψει τις υποδομές» των Χούθι, οι οποίοι είχαν εκτοξεύσει δύο μέρες νωρίτερα έναν πύραυλο κατά του Ισραήλ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 16 ανθρώπων στο Τελ Αβίβ.
O επικεφαλής του ΠΟΥ βρισκόταν τη στιγμή των ισραηλινών επιδρομών στο αεροδρόμιο Σαναά – Δηλώνει «σώος και αβλαβής»
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος βρισκόταν στο αεροδρόμιο Σαναά της Υεμένης τη στιγμή των σημερινών ισραηλινών επιδρομών που είχαν στόχο μεταξύ άλλων και το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, δήλωσε σε ανάρτησή του στο Χ είναι είναι «σώος και αβλαβής» μετά τους βομβαρδισμούς.
«Η αποστολή που είχαμε να διαπραγματευτούμε την απελευθέρωση κρατουμένων μελών προσωπικού και να αξιολογήσουμε την κατάσταση υγείας και ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη ολοκληρώθηκε σήμερα. Συνεχίζουμε να ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων. Καθώς ετοιμαζόμασταν να επιβιβαστούμε στην πτήση μας από τη Σαναά, πριν από περίπου δύο ώρες, το αεροδρόμιο δέχτηκε αεροπορικό βομβαρδισμό. Ένα από τα μέλη του πληρώματος του αεροπλάνου μας τραυματίστηκε. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο αεροδρόμιο. Ο πύργος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, η αίθουσα αναχωρήσεων —μόλις λίγα μέτρα από το σημείο που βρισκόμασταν— και ο διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης υπέστησαν ζημιές. Θα χρειαστεί να περιμένουμε να αποκατασταθεί η ζημιά στο αεροδρόμιο για να μπορέσουμε να φύγουμε. Οι συνάδελφοί μου στον ΟΗΕ και ΠΟΥ και εγώ είμαστε ασφαλείς. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των οποίων τα αγαπημένα πρόσωπα έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση», τόνισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.
Our mission to negotiate the release of @UN staff detainees and to assess the health and humanitarian situation in #Yemen concluded today. We continue to call for the detainees' immediate release.
— Tedros Adhanom Ghebreyesus (@DrTedros) December 26, 2024
As we were about to board our flight from Sana’a, about two hours ago, the airport… pic.twitter.com/riZayWHkvf
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις
Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν τη ζωή τους διαβάζοντας για τον κόσμο. Ο Σεζάριο Μελαντόνιο πέρασε τη δική του ζώντας μέσα στην Ιστορία
Πληροφορίες ότι το παιδί ήταν βαριά άρρωστο
Η στάση Τραμπ και το τηλεφώνημα στον Νετανιάχου
Προκάλεσε αναστάτωση με την απόφασή του να πάει στο γήπεδο των Νιου Γιορκ Νικς
Συγκλονίζει στην επιστολή του που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τον θάνατό του
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η επίθεση σημειώθηκε σε κατοικημένη περιοχή στη Ζαπορίζια
Nεκροί οι δυο κυβερνήτες
Το ζήτημα αγγίζει ευρύτερες κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα
Σύμβολο των κινητοποιήσεων έχουν γίνει τα φλαμίνγκο που ζουν στον υγροβιότοπο
Xρεώνουν, όπως είναι λογικό, χιλιάδες δολάρια την ώρα
Νέο σοκ στη Γαλλία μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό της σορού της 11χρονης
Η εστία της έντασης αφορά κυρίως τις σφαγές της Βολυνίας την περίοδο 1943-1945.
Τσουνάμι σε Ινδονησία και Ιαπωνία - Ζημιές σε παραθαλάσσιους οικισμούς
Περισσότερες από 30 γυναίκες έχουν μιλήσει δημόσια τους τελευταίους μήνες
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε κύμα συγκίνησης στον καλλιτεχνικό χώρο
Μια ματιά στη συζήτηση για την κυοφορούμενη τουρκική νομοθεσία περί ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας
Φόβοι για νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.