- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζελένσκι προς Πούτιν: Είναι ένα κάθαρμα, ένας αχρείος, ένας ψυχοπαθής
Όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας με αφορμή τους ρωσικούς πυραύλους Oreshnik
Ο Ζελένσκι απάντησε στον Πούτιν για το «πείραμα» με τον Oreshnik: «Είναι απλά ένα κάθαρμα»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απάντησε με σκληρές εκφράσεις στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα, μιλώντας στην ετήσια ανασκόπησή του για όλα τα θέματα που αφορούν τη χώρα του.
Οι δηλώσεις του Πούτιν προκάλεσαν την οργή του Ζελένσκι, στη διάρκεια ομιλίας του στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, χαρακτηρίζοντας τον Πούτιν «ανεπαρκή άνθρωπο» και «κάθαρμα».
Σε ερώτηση που δέχτηκε για τον πύραυλο Oreshnik και τις δυνατότητές του, ο Πούτιν είχε απαντήσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο: «Ας κάνουμε ένα πείραμα. Ας αφήσουμε τη Δύση και την Ουκρανία να καθορίσουν μια περιοχή στο Κίεβο, να συγκεντρώσουν εκεί όλα τα συστήματα αεράμυνάς τους, εμείς θα χτυπήσουμε εκεί με το Oreshnik και αυτοί θα προσπαθήσουν να το αναχαιτίσουν... Ας δούμε τότε τι θα συμβεί. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να καταρριφθεί ή να καταστραφεί εύκολα».
Η απαντηση του Ζελένσκι
«Σήμερα, ένας σύντροφος από το Κρεμλίνο είπε ότι η Ρωσία προσφέρει μια τεχνολογική μονομαχία... Ο Πούτιν είπε ότι εμείς (η Ρωσία) θα χτυπήσουμε, για παράδειγμα, κάπου στο Κίεβο με τον Oreshnik και αυτοί (οι δυτικοί εταίροι της Ουκρανίας) ας στήσουν αεράμυνα για να θα δούμε τι θα συμβεί. Πιστεύετε ότι αυτό είναι μια επαρκής προσωπικότητα; Είναι απλά ένα κάθαρμα, ένας αχρείος, ένας ψυχοπαθής» είπε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι.
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Ζελένσκι τόνισε πως η Ουκρανία χρειάζεται άλλα 19 συστήματα αεράμυνας για την προστασία των ενεργειακών υποδομών, ιδίως των πυρηνικών σταθμών, από τους ρωσικούς πυραύλους.
«Προτεραιότητά μας είναι η αεράμυνα, η εκπλήρωση των συμφωνιών με τους εταίρους, ιδίως με τις Ηνωμένες Πολιτείες, για την παροχή στην Ουκρανία των απαραίτητων συστημάτων. Χρειαζόμαστε άλλα 19 συστήματα για την προστασία των ενεργειακών υποδομών, ιδίως των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας, από τους ρωσικούς πυραύλους», σημείωσε ο Ζελένσκι.
Για τις τοποθετήσεις του Τραμπ, που έχει δηλώσει πως θέλει να τερματίσει σύντομα τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Ζελένσκι ξεκαθάρισε πως «μπορεί να θέλει να τελειώσει τον πόλεμο, όμως εμείς θα κοιτάξουμε τα δικά μας συμφέροντα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρωτόκολλο των 14 σημείων παρατείνει την κατάπαυση του πυρός για 60 ημέρες
Aπολύθηκε καθώς απορρίφθηκε η δικαστική του προσφυγή
«Διαφωνούσα, αλλά έδωσα την έγκρισή μου», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Η θνησιμότητα του ιού ανέρχεται στο 23%
Οι μεγαλύτερες εντοπίζονται στο οικονομικό σκέλος
Ανησυχίες για τους όρους που περιγράφονται στο Μνημόνιο Συνεννόησης
«Αυτά είναι ψευδείς ειδήσεις. Το μόνο που υπάρχει για εμάς είναι η επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι πυροβολισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη
Kαθοριστική στιγμή φαίνεται ότι ήταν ο θάνατος του Λίο Ραντβίνσκι τον Μάρτιο του 2026
Προβληματισμός σχετικά με το αν οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να τηρήσουν το μνημόνιο κατανόησης
Απόπειρα δολοφονίας ερευνούν οι Αρχές
Ο συγγραφέας πέθανε στο σπίτι του στο Παρίσι στις 11 Ιουλίου 2023, σε ηλικία 94 ετών
Η ανήλικη αναμένεται να αναρρώσει πλήρως
Επιστημονική μελέτη με ένα εξαιρετικά συγκινητικό εύρημα
H γιορτή συνδέεται παραδοσιακά με τη θυσία προβάτων
H Κιμ Γιο Γιονγκ χαρακτήρισε τις δηλώσεις «εντελώς ξεπερασμένες»
Διεκόπη η σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης
Έγγραφο τριών σελίδων και 14 παραγράφων
Ιδιαίτερη αδυναμία φαίνεται να έχουν στις τηγανητές πατάτες
O εφοδιασμός με καύσιμα «συνεχίζονται κανονικά», απαντάει η Μόσχα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.