Facebook: Μετατραυματικό στρες και κατάθλιψη για τους επιτηρητές περιεχομένου
Από δολοφονίες και κακοποιήσεις μέχρι ακραία πορνογραφία
Οι επιτηρητές (moderators) του Facebook ελέγχουν κάθε ημέρα αναφορές για ακραίο υλικό για να το αφαιρέσουν
Πολλές δεκάδες Κενυάτες εργαζόμενοι για τη Facebook πάσχουν από βαρύ μετατραυματικό στρες εξαιτίας του υλικού με το οποίο έρχονται καθημερινά σε επαφή για να απομακρύνουν από την πλατφόρμα.
Οι επιτηρητές (moderators) του Facebook ελέγχουν κάθε ημέρα αναφορές για ακραίο υλικό για να το αφαιρέσουν.
Αυτό σημαίνει ότι έρχονται σε επαφή με υλικό που αφορά δολοφονίες, αυτοκτονίες, κακοποίηση ενηλίκων και ανηλίκων, σεξουαλική ή μη, με υλικό από τη δράση τρομοκρατικών ομάδων, ακραία πορνογραφία και, γενικά, κάθε είδους βίντεο ή εικόνα που προκαλεί σοκ. Το υλικό ήταν κυρίως από την Αφρική.
Ήδη πολλοί από τους Κενυάτες επιτηρητές έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της εταιρείας. Καθημερινά, όπως αποκαλύπτει ο Guardian που φέρνει στο φως το ζήτημα, οι επιτηρητές εργάζονται 8 με 10 ώρες για λογαριασμό εταιρείας στην οποία έχει αναθέσει την επιτήρηση το Facebook.
Η έρευνα Κενυατών ειδικών έδειξε ότι το προσωπικό πάσχει από μετατραυματικό στρες, διαταραχή άγχους και κατάθλιψη, με τα συμπτώματα να επιμένουν ακόμη και όταν φεύγουν από τη δουλειά.
Ορισμένοι εργαζόμενοι λιποθυμούσαν, έκαναν εμετό ή έφευγαν από τη θέση εργασία τους. Για να αντιμετωπίσουν το ψυχολογικό βάρος, τουλάχιστον 40 εργαζόμενοι άρχισαν να πίνουν ή να παίρνουν ναρκωτικά (κάνναβη, κοκαΐνη η μεταμφεταμίνες) ή υπνωτικά. Άλλοι ανέφεραν προβλήματα στον γάμο τους ή κατακόρυφη πτώση της επιθυμίας για σεξ. Επιτηρητής που ασχολούταν με την απομάκρυνση υλικού τρομοκρατών είπε ότι φοβόταν ότι τον παρακολουθούσαν.
Σαν να μην έφτανε το υλικό που παρακολουθούσαν καθημερινά, οι συνθήκες εργασίας έκαναν τη ζωή τους ακόμη πιο δύσκολη: εργάζονταν σε έναν ψυχρό χώρο σαν αποθήκη, κάτω από δυνατά φώτα, με την εργασία τους να παρακολουθείται συνεχώς.
Αυτή, όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, είναι μια λιγότερο συζητημένη πλευρά της επέκτασης των κοινωνικών δικτύων.
Η επιτήρηση και το «καθάρισμα» υλικού που είναι παράνομο ή σοκάρει γίνεται πολλές φορές από εταιρείες σε φτωχές χώρες. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Κενυάτες επιτηρητές πληρώνονταν οκτώ φορές λιγότερο από τους Αμερικανούς που έκαναν την ίδια δουλειά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πώς από ένα ταψάκι κέικ έγινε ένα από τα διασημότερα παιχνίδια στον κόσμο
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Αγωγή 5 δισ. δολαρίων κατά της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας
Σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να ζήτησε ακόμη και θέση στο πιλοτήριο
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη του μικρού Λίαμ και του πατέρα του
Αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης από τη φυλακή
Ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη θυμάτων στο σημείο της σύγκρουσης
Γαλλική ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο κατά δεξαμενόπλοιου υπό κυρώσεις, με στήριξη συμμάχων
«Έχουμε όλα τα ατού», προειδοποιεί από το Νταβός - Μεγάλα ευρωπαϊκά ταμεία αποσύρουν ήδη τα κεφάλαιά τους από τις ΗΠΑ
Στο τραπέζι το ζήτημα της Γροιλανδίας, οι εμπορικές απειλές Τραμπ και το αμφιλεγόμενο «Συμβούλιο για την Ειρήνη»
Η κρίση ανέδειξε ένα βαθύτερο πρόβλημα για το ευρωπαϊκό αντισυστημικό κίνημα
Ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ, παρουσίασε ένα σχέδιο ανοικοδόμησης της Γάζας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.