- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Facebook: Μετατραυματικό στρες και κατάθλιψη για τους επιτηρητές περιεχομένου
Από δολοφονίες και κακοποιήσεις μέχρι ακραία πορνογραφία
Οι επιτηρητές (moderators) του Facebook ελέγχουν κάθε ημέρα αναφορές για ακραίο υλικό για να το αφαιρέσουν
Πολλές δεκάδες Κενυάτες εργαζόμενοι για τη Facebook πάσχουν από βαρύ μετατραυματικό στρες εξαιτίας του υλικού με το οποίο έρχονται καθημερινά σε επαφή για να απομακρύνουν από την πλατφόρμα.
Οι επιτηρητές (moderators) του Facebook ελέγχουν κάθε ημέρα αναφορές για ακραίο υλικό για να το αφαιρέσουν.
Αυτό σημαίνει ότι έρχονται σε επαφή με υλικό που αφορά δολοφονίες, αυτοκτονίες, κακοποίηση ενηλίκων και ανηλίκων, σεξουαλική ή μη, με υλικό από τη δράση τρομοκρατικών ομάδων, ακραία πορνογραφία και, γενικά, κάθε είδους βίντεο ή εικόνα που προκαλεί σοκ. Το υλικό ήταν κυρίως από την Αφρική.
Ήδη πολλοί από τους Κενυάτες επιτηρητές έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της εταιρείας. Καθημερινά, όπως αποκαλύπτει ο Guardian που φέρνει στο φως το ζήτημα, οι επιτηρητές εργάζονται 8 με 10 ώρες για λογαριασμό εταιρείας στην οποία έχει αναθέσει την επιτήρηση το Facebook.
Η έρευνα Κενυατών ειδικών έδειξε ότι το προσωπικό πάσχει από μετατραυματικό στρες, διαταραχή άγχους και κατάθλιψη, με τα συμπτώματα να επιμένουν ακόμη και όταν φεύγουν από τη δουλειά.
Ορισμένοι εργαζόμενοι λιποθυμούσαν, έκαναν εμετό ή έφευγαν από τη θέση εργασία τους. Για να αντιμετωπίσουν το ψυχολογικό βάρος, τουλάχιστον 40 εργαζόμενοι άρχισαν να πίνουν ή να παίρνουν ναρκωτικά (κάνναβη, κοκαΐνη η μεταμφεταμίνες) ή υπνωτικά. Άλλοι ανέφεραν προβλήματα στον γάμο τους ή κατακόρυφη πτώση της επιθυμίας για σεξ. Επιτηρητής που ασχολούταν με την απομάκρυνση υλικού τρομοκρατών είπε ότι φοβόταν ότι τον παρακολουθούσαν.
Σαν να μην έφτανε το υλικό που παρακολουθούσαν καθημερινά, οι συνθήκες εργασίας έκαναν τη ζωή τους ακόμη πιο δύσκολη: εργάζονταν σε έναν ψυχρό χώρο σαν αποθήκη, κάτω από δυνατά φώτα, με την εργασία τους να παρακολουθείται συνεχώς.
Αυτή, όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, είναι μια λιγότερο συζητημένη πλευρά της επέκτασης των κοινωνικών δικτύων.
Η επιτήρηση και το «καθάρισμα» υλικού που είναι παράνομο ή σοκάρει γίνεται πολλές φορές από εταιρείες σε φτωχές χώρες. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Κενυάτες επιτηρητές πληρώνονταν οκτώ φορές λιγότερο από τους Αμερικανούς που έκαναν την ίδια δουλειά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εταιρία δικαιολόγησε την απόφασή της επικαλούμενη «αλλαγή στην συμπεριφορά των επιβατών»
Πολλοί πυροβολισμοί ακούστηκαν σε χώρο εστίασης - Τουλάχιστον έξι τραυματίες, δύο σε κρίσιμη κατάσταση
Η συγκυρία της επίσκεψης έχει έντονο συμβολισμό, καθώς συμπίπτει με την 250ή επέτειο από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας
Τι αναφέρουν οι NYT για τον διάδοχο Αγιατολάχ
Η ίδια είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να αυτοκτονήσει
Ίχνη ραδιενέργειας επιμένουν σε συγκεκριμένες ζώνες
Tι δήλωσε ο επίτροπος για τον αποκλεισμό του Ορμούζ
Οι κυβερνήσεις συμβουλεύουν τους πληγέντες να ακυρώσουν και να αντικαταστήσουν τα διαβατήριά τους
Κάλεσε επίσης την Ουάσινγκτον να κάνει περισσότερα για να τερματίσει τον πόλεμο
Ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Η πρώτη επίσκεψη Γάλλου προέδρου στη Μεγαλόνησο από το 1960
Η αποχώρηση των σοσιαλδημοκρατών αφήνει χωρίς πλειοψηφία τη κυβέρνηση, σε κίνδυνο τα κονδύλια της ΕΕ
Οι γυναίκες της χώρας της νοτιονατολικής Ασίας είναι εκτεθειμένες σε ασθένειες, πόνο και σεξισμό
Το εύρημα εντοπίστηκε στο λεγόμενο Δυτικό Θέατρο το οποίο φέρεται να λειτουργούσε ως πολιτιστικός φάρος
Ο επιστήμονας εργαζόταν σε προγράμματα πυρηνικής προώθησης
Οι εκκλήσεις προς τους παγκόσμιους ηγέτες να αυξήσουν τη φορολογία των υπερπλουσίων αυξάνονται
Μάρτυρες περιγράφουν έντονη αναστάτωση, με φωνές και διαμαρτυρίες
Η ανάρτηση στο Truth Social
Tα περισσότερα γυρίσματα για τα διάσημα Mac γίνονται εδώ
Φόβοι ότι η επισιτιστική ανασφάλεια θα κορυφωθεί σε μερικούς μήνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.