Κοσμος

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση της Ολλανδίας να μη χρησιμοποιεί το Facebook

Η Meta καλείται να καθησυχάσει τις ανησυχίες για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολλανδία: Σύσταση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων προς την κυβέρνηση να μη χρησιμοποιεί το Facebook - Ανησυχίες για τα προσωπικά δεδομένα.
Η ολλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων συνέστησε στους κυβερνητικούς οργανισμούς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το Facebook © Unsplash+/Sumaid Pal, Singh Bakshi

Ολλανδία: Σύσταση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων προς την κυβέρνηση να μη χρησιμοποιεί το Facebook - Ανησυχίες για τα προσωπικά δεδομένα.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων της Ολλανδίας συνέστησε σήμερα στους κυβερνητικούς οργανισμούς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το Facebook για όσο διάστημα παραμένει ασαφές τι ακριβώς συμβαίνει με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών στις σελίδες της ολλανδικής κυβέρνησης σε αυτήν την πλατφόρμα.

«Οι άνθρωποι που επισκέπτονται έναν κυβερνητικό ιστότοπο πρέπει να μπορούν να εμπιστεύονται ότι τα προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα τους είναι σε ασφαλή χέρια», ανέφερε ο πρόεδρος της AP, Αλέιντ Βόλφσεν.

Η υφυπουργός Ψηφιοποίησης Αλεξάντρα φαν Χούφελεν είπε ότι η μητρική εταιρεία του Facebook, η Meta, πρέπει να ξεκαθαρίσει πριν από το καλοκαίρι πώς θα καθησυχάσει τις ανησυχίες της κυβέρνησης για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

«Διαφορετικά θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το Facebook, ακολουθώντας αυτήν τη συμβουλή», πρόσθεσε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ