- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Βρετανία: Γιατρός αποζημίωσε ασθενή που εθίστηκε στον τζόγο εξαιτίας ενός φαρμάκου
Toυ συνταγογράφησε το φάρμακο ροπινιρόλη
Βρετανία: Γιατρός αποζημίωσε ασθενή που εθίστηκε στον τζόγο εξαιτίας ενός φαρμάκου
Ένας 66χρονος στη Βρετανία, ο οποίος εθίστηκε στο διαδικτυακό στοίχημα εξαιτίας ενός φαρμάκου, τις παρενέργειες του οποίου δεν γνώριζε, αποζημιώθηκε από τον γιατρό του, ανακοίνωσαν σήμερα οι δικηγόροι του.
Ο Φίλιπ Στίβενς, από τη νότια Βρετανία, θα λάβει 70.000 λίρες (περίπου 84.000 ευρώ) έπειτα από τον φιλικό διακανονισμό με τον γιατρό του, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.
Η υπόθεση ξεκίνησε το 2017, όταν ο Στίβενς πήγε στον γιατρό του παραπονούμενος για τρέμουλο στο αριστερό πόδι. Ο γιατρός διέγνωσε ότι έπασχε από σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, μια διαταραχή όχι ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό. Οι πάσχοντες έχουν έντονη επιθυμία να κινούν τα πόδια τους, ιδίως τη νύχτα, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται ο ύπνος τους και να δηλητηριάζεται η ζωή τους.
Ο γιατρός του συνταγογράφησε το φάρμακο ροπινιρόλη, που χρησιμοποιείται κυρίως στη θεραπεία του Πάρκινσον. Δεν του ανέφερε όμως ποιες είναι οι παρενέργειες. Μεταξύ αυτών, η αδυναμία ελέγχου των παρορμήσεων, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε εθισμό στη χαρτοπαιξία ή σε ανεξέλεγκτες αγορές.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους που τον εκπροσωπούν, τα τέσσερα χρόνια που ο Στίβενς λάμβανε το φάρμακο «δαπάνησε χιλιάδες στερλίνες σε ιστοτόπους διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών». Ο συνήθως εγκρατής 66χρονος «στοιχημάτιζε στα πάντα και δεν τον ενδιέφερε καθόλου αν θα κέρδιζε. Δεν ήταν κύριος των πράξεών του». Ταυτόχρονα, άρχισε τις παρορμητικές αγορές, συνήθως ρούχων ή εργαλείων ψαρέματος.
Μόλις το 2021, αφού επισκέφθηκε έναν νευρολόγο, διέκοψε τη χρήση του φαρμάκου. Τότε όμως ξεκίνησε ένας νέος εφιάλτης: στις καταναγκαστικές αγορές προστέθηκαν παραισθήσεις, παράνοια και κατάθλιψη, λόγω στερητικού συνδρόμου.
«Δεν είμαι πλέον ο ίδιος άνθρωπος που ήμουν πριν τη ροπινιρόλη» είπε ο ασθενής, σύμφωνα πάντα με τους δικηγόρους του.
Ο παθολόγος του συμφώνησε να τον αποζημιώσει, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίσει την ευθύνη του στην υπόθεση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.