- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ο Τζο Μπάιντεν απένειμε χάρη στον γιο του, Χάντερ
Για τις υποθέσεις παράνομης οπλοκατοχής και φοροδιαφυγής
Ο Τζο Μπάιντεν απένειμε χάρη στον γιο του, Χάντερ - Για τις υποθέσεις παράνομης οπλοκατοχής και φοροδιαφυγής
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως απένειμε χάρη στον γιο του Χάντερ, που ανέμενε να μάθει τις ποινές του, μετά τις καταδίκες του σε δυο υποθέσεις, που αφορούσαν παράνομη οπλοκατοχή και φοροδιαφυγή.
«Κανένας λογικός άνθρωπος που θα εξετάσει τα γεγονότα στις υποθέσεις που αφορούν τον Χάντερ δεν μπορεί να καταλήξει σε άλλο συμπέρασμα από το εξής: ο Χάντερ υπέστη διακριτική μεταχείριση επειδή ήταν γιος μου και μόνο - κι αυτό είναι άδικο», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν, κάνοντας λόγο περί «κακοδικίας».
Ο Δημοκρατικός αρχηγός του κράτους είχε διαβεβαιώσει επανειλημμένα πως δεν θα προχωρούσε στην απονομή προεδρικής χάριτος στον γιο του. Ο Λευκός Οίκος το επαναβεβαίωσε μόλις τον Σεπτέμβριο.
Ο πρώην δικηγόρος και επιχειρηματίας, που πλέον έχει αποφασίσει να αφοσιωθεί στη ζωγραφική, αντιμετώπιζε κατηγορίες για φορολογική απάτη και φοροδιαφυγή, διότι δεν κατέβαλε φόρους που αναλογούσαν σε ομοσπονδιακό επίπεδο από το 2016 ως το 2019, ποσά που ανέρχονταν σε 1,4 εκατ. δολάρια, ενώ ταυτόχρονα ξόδευε αλόγιστα για να αγοράζει ναρκωτικά, σεξ και είδη πολυτελείας.
Νωρίτερα φέτος, ομολόγησε την ενοχή του στην κατηγορία πως δήλωσε ψευδώς ότι δεν ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά κατά την αγορά πιστολιού, κακούργημα στην πολιτεία Ντέλαγουερ, το προπύργιο των Μπάιντεν. Ανέμενε να μάθει τις ποινές του για τις δύο υποθέσεις εντός Δεκεμβρίου.
Ο πατέρας του επιχειρηματολόγησε πως «από την μέρα που ανέλαβα την εξουσία, έλεγα πως δεν θα επενέβαινα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης, και κράτησα τον λόγο μου, παρότι έβλεπα τον γιο μου να υφίσταται επιλεκτικές και άδικες διώξεις», στην ανακοίνωση Τύπου την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.
«Οι κατηγορίες σε αυτές τις υποθέσεις προέκυψαν μόνο αφού αρκετοί πολιτικοί μου αντίπαλοι στο Κογκρέσο τις υποκίνησαν για να μου επιτεθούν ώστε να μην επανεκλεγώ», υποστήριξε ο Τζο Μπάιντεν.
«Πιστεύω στο δικαστικό σύστημα, όμως (...) πιστεύω επίσης ότι ωμές πολιτικές σκοπιμότητες επηρέασαν αυτή η διαδικασία και οδήγησαν σε κακοδικία», συμπλήρωσε.
«Ελπίζω πως οι Αμερικανοί θα κατανοήσουν γιατί ένας πατέρας κι ένας πρόεδρος κατέληξε σε αυτή την απόφαση», κατέληξε ο πρεσβύτερος Μπάιντεν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ενδεχόμενο φυλετικού ή θρησκευτικού κινήτρου
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.